Etstur Sahibi Kimdir?

Etstur'u kim kurdu? Etstur ne zaman kuruldu? Etstur şirketleri nelerdir?

Seyahat 25.10.2020, 19:00
Etstur Sahibi Kimdir?

Etstur bir seyahat acentesidir. Türkiye’den dünyaya açılan geniş seçenekli tatil ve tur paketleri ile isim yapmış, öncelikli şirketlerden biridir. Etstur’un sahibi Mehmet ve Murat Ersoy’dur. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 1991 yılında kurdukları bu şirketi günümüze kadar birçok yenilikle ayakta tutmuşlardır.

Mehmet Ersoy kimdir?

Mehmet Ersoy, 1968’de İstanbul’da doğmuştur. Lise eğitimini Alman Lisesinde okumuş, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olarak tamamlamıştır. Murat Ersoy, Mehmet Ersoy’un ikiz kardeşidir. 1991 yılında Etstur’u kurmuşlardır. Mehmet Ersoy evli ve iki çocuk babasıdır.

Eşinin ismi Pervin, çocuklarının ismi ise Mehmet Reşat ve Aslan Candır. Pervin Ersoy ise tanıdık bir isimdir. Daha önce Show Tv ekranlarında Günaydın Türkiye adlı programı sunmuştur. Mehmet Ersoy 2018 yılı itibariyle Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev almıştır.

Etstur neler yapmaktadır?

Etstur, kültür turları, yurt dışı paket ve münferit hizmetler, cruise gemi seyahatleri ve işletmeciliği, şehir otel rezervasyonları, bilet satışları ve araç kiralama gibi hizmetler vermektedir. Kurulan firma, kurulduğu yıldan itibaren daha sonra tamamı Etsgroup olarak tanımlanan Odamax.com, Ucuzabilet.com, Jetset, Maxx Royal Resorts, Voyage Hotels, Didimtur ve Etsmice markalarını yaratmıştır.

Aynı zamanda Didimtur ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan tatil köylerinin satışlarını da yapmaktadır. İlerleyen zamanla 2012 senesinde cruise gemi turlarına ağırlık vererek, Türkiye’nin gemi seyahat alanında gelişimine büyük ölçüde katkı sağlamış ve Aegean Paradise ve Aegean Odyssey gemilerinin işletmecisi olarak Türkiye’de gemi işleten ilk ve tek turizm şirketi ünvanını elde etmiştir.

Etstur hakkında bilgiler

Etstur’un 48 farklı şehirde 130’dan fazla acentesi bulunmaktadır. Vize başvuru hizmetlerine kadar her şey dahil paketleri ile yurtdışı seyahatlerini kolaylaştırmış, Türkiye’nin gelişiminde pay sahibi olmuştur.

Etstur ilkleri nelerdir?

  1. Türkiye’de erken rezervasyon sistemini hayata geçiren ilk şirkettir.
  2. Erken rezervasyon sisteminin iptal sigortasını Türkiye’de uygulayan ilk şirkettir.
  3. Seyahatlerinin ardından müşterilerin deneyimlerini ölçen ilk şirkettir.
  4. Online rezervasyon sistemini Türkiye’ye uygulayan ilk şirkettir.
  5. Kendi müşterilerinden oluşturduğu gizli müşteri servisi ile tesisleri inceleten ilk şirkettir.
  6. Türkiye’de seyahat acentelerini değerlendiren bir sistem oluşturan ilk şirkettir.
  7. Bağımsız denetim firmaları ile birlikte otellerin denetimlerini yapan ilk şirkettir.
  8. Engelli müşterilerinin ihtiyaçlarını önemseyen ve bu ihtiyaçlara göre hizmet veren ilk şirkettir.

Etstur dergisi nedir?

Etstur’un online olarak yayınladığı bir dergisi bulunmaktadır. Let’s Go adlı bu dergi 2013 yılında yayımlanmaya başlamış ve 2014 yılı itibariyle web sitesi olarak hayata geçmiştir. Dergi içinde gezginler tarafından yazılan özgün bilgiler, kültürel makaleler ve tanıtımlar yer almaktadır. Ayrıca ünlü yazarların da içerik hazırladığı dergi de instagram fenomeni ve ünlü bir fotoğrafçı olan Mustafa Seven’in kendine ait köşesi yer almaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59