Koronavirüs aşısından sonra banyo yapılır mı? Mikrobiyoloji uzmanı açıkladı

Koronavirüs aşısı yaptırıldıktan sonra banyo yapılması ile ilgili sorusu, aşı sırası gelmiş ve aşıyı yaptırmış olan kişilerin aklında bulunan soru işareti olmaya devam ediyor.

Sağlık 24.04.2021, 21:00 İrem Durak
Koronavirüs aşısından sonra banyo yapılır mı? Mikrobiyoloji uzmanı açıkladı

Koronavirüs aşısından sonra banyo yapılır mı? Mikrobiyoloji uzmanı açıkladı

Koronavirüs aşısı yaptırıldıktan sonra banyo yapılması ile ilgili sorusu, aşı sırası gelmiş ve aşıyı yaptırmış olan kişilerin aklında bulunan soru işareti olmaya devam ediyor. Koronavirüs aşısının ardından duş alınıp alınmayacağı ile ilgili bilgiler vermekte olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman, koronavirüs aşısından sonra banyo yapılır mı sorusunu cevapladı. İşte bu durumda ne şekilde bir sonuçla karşılaşılacağını belirtti.

Prof. Dr. Dilek Arman, “Aşı olunduğu gün banyo yapılmamalı önerisine uyulması doğru mu?” sorusuna “Aşının ardından duş alınmaması, kişilerin mantık yolu ile oluşturmuş oldukları bir önlem olsa gerek. Aşının ardından aşırı sıcak duş almak, yalnızca lokal reaksiyon riskini artırabilir. Fakat bunun dışında, “Herhangi bir aşıdan sonra duş alınmaz” şeklinde bilimsel bir bilgi bulunmuyor. Çünkü aşı uygulamasının ardından cilt açıklığı hızlı bir şekilde kapanıyor, sonrasında da vücuda mikrop girmesini beklemiyoruz” cevabını verdi.

Yorumlar (1)
m.veysi kaçmaz 3 yıl önce
Aşıdan sonra kaç gün sonra banyo yapılır.??.tşk.
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12