Kuğulu Park Nerede?

Kuğulu Park hangi ilçede yer alıyor? Kuğulu Park'ın adresi nedir?

Çankaya 16.09.2020, 18:36
Kuğulu Park Nerede?

Ankara'da Kavaklıdere'de bulunan Kuğulu Park, Atatürk Bulvarı ile Tunalı Hilmi Caddesi arasında yer almaktadır. Viyana ve Çin tarafından Ankara'ya hediye edilmiş olan beyaz ve siyah renkteki korkuların sayesinde park zamanından bu isimle anılmaya başlanmıştır.

Günümüzde 20'den fazla kuş türünün bulunduğu parkta Ankaralılar hafta sonlarını aileleri ile birlikte tercih ederler. Kuğulu Park, Ankara'nın en çok bilinen ve en önemli caddelerinden olan Tunalı Hilmi Caddesi'nin içerisinde bulunduğundan caddede yürüyüş yapanların ya da alışverişten sonra soluklanmak isteyenlerin oturabileceği, dinlenebileceği güzel bir park olacaktır.

Kuğulu Park Hakkında Kısaca Bilgi

Kuğulu Park Harikalar Diyarı ya da Göksu Parkı gibi etkinlikleri çok olan parklardan biri olmamasına rağmen içerisinde görülebileceklerin ve yapılacakların oldukça sınırlı olduğu yerdir. Park içinde kuğu, ördek, kaz gibi kuş türleri görülebilir ve çocuklarla onlar beslenebilir.

Park içinde küçük bir şelale ve parkın girişinde de Tunalı Hilmi Bey'in heykeli bulunmaktadır. Parkta yer alan kafenin en çok hafta sonu kalabalık olduğu söylense de hafta içi olmasına rağmen gün gün kalabalık olabilir. Ancak parkın karşısında bulunan ya da Tunalı Hilmi Caddesi'nin iç taraflarında yine buna benzer güzel ve uygun mekanlar bulunurken parkın içindeki kafe de çok tercih edilmektedir. Burada yer alan araziye park yapılmadan önce içerisinde bir dere ve kavaklar olduğu söylenmektedir.

Kavaklıdere semti zaten adını bu içerisindeki kavaklardan alır. Parkta havuz, heykel, şelalenin dışında bir de çocuklar için oyun alanı bulunmaktadır. Kuğulu Park gidilmesi gereken yerlerden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi'nde uğramayı düşünenler buraya mutlaka göz atmalıdır.

Kuğulu Park'ın Etrafındaki Diğer Gezilecek Mekanlar

Tunalı Hilmi Caddesi: En çok bilinen caddelerden olan ve en fazla akşam saatlerinde hareketlenen Bu caddede kafe ve restoranlardan bir şeyler yiyip içmek ya da alışveriş yapmak güzel bir gün geçmesini vesile olacaktır.

Seğmenler Parkı: Kuğulu Park'a yaklaşık olarak 10 dakika yürüme mesafesinde olan bu park Ankaralılar için oldukça popüler bir yer. Özellikle genç aşıkların özel mekanlarından biri olarak bilinen parkta yeşil bir alan bulunmakta.

Temiz havanın keyfini çıkarmak, yürüyüş yapmak ne kitap ya da gazete okumak isteyenler için bu Park gezilmesi gereken yerlerden. Bir de Paris Caddesi, Arjantin Caddesi ve Bestekar Sokak diğer gezilebilecek yerlerdendir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04