Ankara'daki Paraşüt Kursları

Heyecan seven sporcuların tercih ettiği spor dalı olan paraşütle atlamayı Ankara'da yapabileceğiniz yerleri listeledik.

Spor 16.09.2020, 18:40
Ankara'daki Paraşüt Kursları

Adrenalini sevenler ve sürekli olarak hayatında hissetmek isteyenler için en etkileyici sporlardan biri de paraşütle atlamadır. Hava sporları arasında çok popüler olan sporlardan biri de kuşkusuz paraşütle atlamadır. Türleri olan paraşütle atlamanın verdiği adrenalin ise tutkunlarını heyecanlandırmaktadır.

Paraşütle atlamak çoğu kişi için korku saçsa da aslında pek de korkulacak bir spor değildir. Şöyle ki uçmak çoğu kez insanların doğasına zıtken hava sporlarından da korkulmaktadır. Ancak tüm spor dalları gibi yamaç paraşütü kurallarına uyulduğunda çok da tehlikeli bir spor dalı değildir.

Önemli olan şey de uçuş yapılacak havanın koşullarının doğru olduğundan emin olmaktır. Kazaların büyük bir kısmı hava koşulları olumsuzken gerçekleşmektedir. Ancak iyi bir eğitim alındığında ve pilotun sözü dinlendiğinde pek de kaza yapılabilecek bir spor değildir.

Paraşütle atlanırken rahat kıyafet, spor ayakkabı, su, spor bir güneş gözlüğü ve uçuşunu ölümsüzleştirmek isteyenler için de mutlaka bir kamera alınmalıdır.

Ankara’da çeşitli bölgelerde yamaç paraşütü eğitimleri verilmektedir. Gölbaşı ve Ayaz gibi yerlerde yamaç paraşütü festivalleri gerçekleşmekte ve paraşütler atlayışlar sergilenmektedir. Türk Hava Kurumu’na bağlı olan Ankara Paraşüt Kulesi’nde de atlayış yapılabilmektedir.

Yaz sezonunun açılmasıyla başlayan atlayışlar paraşüt deneyimi yaşamak isteyenler için Ankaralıları ağırlamaktadır. Kulenin 3. Katı 38 metre yükseklikte yapılan ve ücreti alınmayan atlayışlarla özellikle de gençler tarafından ilgi görmektedir. Kuleden atlamak isteyenler için belirli şartlar bulunmakta ve bu şartlar sağlanmadığında da kuleden atlamaya izin verilmemektedir.

16 yaş şartı ve 40 ile 85 kilogram ağırlık arasında bulunmaları gerekirken atlayanların ayaklarında da spor ayakkabısı olmalıdır. Ayrıca kuleden atlayanlar için de güvenlik önlemleri alınmakta ve insanlar gayet mutlu bir şekilde atlayıştan ayrılmaktadır.

Ankara’da Paraşüt Kursları ve Adresleri

Anka Sportif Havacılık Kulübü

Adres: Şeker, Diamond Rezidans, 1407 Caddesi No:4 D:No: 4/A, 06820 Etimesgut/Ankara

Bulut Sportif Havacılık Kulübü

Adres: Karargahtepe, Çavdar Sk. Uğur Apt D:No:26/B, 06120 Keçiören/Ankara

Paraşüt Kulesi

Adres: Doğanbey Mh., 06250 Altındağ/Ankara

Rüzgar Havacılık Kulübü

Adres: Piyade, 1970. Sk., 06794 Etimesgut/Ankara

Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi

Adres: Çankaya, Cinnah Cd. No:35, 06690 Çankaya/Ankara

Türk Hava Kurumu

Adres: Hacettepe, Atatürk Blv No:33, 06230 Altındağ/Ankara

Türk Hava Kurumu Müzesi

Adres: Doğanbey Mh., Atatürk Bulvarı No:33, 06250 Altındağ/Ankara

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36