Türkiye'nin En Büyük Turizm Şirketleri Hangileridir?

Türkiye'de bulunana en büyük turizm şirketleri hangileridir? Türkiye'nin en büyük otelleri hangileridir?

Seyahat 25.10.2020, 21:14
Türkiye'nin En Büyük Turizm Şirketleri Hangileridir?

Turizm, eğlenmek ve de insanın kendine yapmış olduğu bir ödüllendirme olmaktadır. Ve bunun yanı sıra da aslında bir insanın başka bir şehre ve yahut da ülkeye gidip gezip görmesinden tatil yapmasından daha da önemlisi dışardan gelen bu insanlar yani turistler aracılığı ile o bölgenin ekonomik açıdan kazanç sağlamasıdır.

Birçok sektör de ve de birden fazla konu da turizm gerçekleşmekte olup insanlara farklı farklı tatil seçenekleri sunmakta oluyor iken ekonominin gelişmesini de sağlamakta oluyor. Türkiye’ nin turizm şirketleri birçok alan da ve de birçok farklı farklı sektör de değişiklikler gösterebilmekte oluyor.

TÜRKİYENİN 1. SIRADA YER ALAN TURİZM ŞİRKETİ TÜRK HAVA YOLLARI (THY)

Türk hava yolları turizm açısından Türkiye de birinci sırada yer almakta olmaktadır. Hava taşımacılığı turizm sektörü içerisinde yer alan Türk Hava Yolları hem kendi sektörü içerisinde hem de diğer sektörlere oranla turizm alanında en büyük şirket olma özelliğine sahiptir.

Kendisinden sonra ise hava taşımacılığı turizm sektörü içerisinde Pegasus şirketi gelmekte oluyor iken daha sonrasında ise Sunexpress şirketi gelmekte oluyor.

TÜRKİYE’ NİN EN BÜYÜK TURİZM ŞİRKETLERİ AÇISINDAN OTELLER

Turizm açısından otellerin önemine ve de bulunmak da olmuş olduğu konuma bakmış olduğumuz zaman payının büyük olduğunu görmüş oluyoruz. Çünkü tatil amaçlı dışardan gelmiş olan turistlerin ve yahut da ülkemizden giden turistlerin en önemli olarak dikkat etmiş olduğu ve de öncelik ermiş olduğu şey oteller olmakta oluyor.

Durum böyle olunca da oteller turistleri memnun etme ve de tekrar gelmelerini sağlayacak şekil de hizmet sunmakta oluyor. Ülkemizde de turizm açısından büyük önem taşıyan oteller bulunmaktadır.

Dedeman otel

Köklü bir tarihe sahip olan bu otel ilk olarak bin dokuz yüz on sekiz yılında kurulmuştur. Turizm açısından önemli bir yere sahip olmak ile birlikte en büyük turizm şirketleri arasında da yer almaktadır.

Anemon otel

Turizm de önemli bir gelir kaynağı sağlayan ve de turizm şirketleri açısından önde gelen isimlerden bir tanesidir.

Hilton otel

Türkiye de en büyük turizm şirketleri içerisinde bulunmakta olan bir oteldir.

TÜRKİYE’ NİN EN BÜYÜK TURİZM ŞİRKETLERİ AÇISINDAN TUR OPERATÖRLERİ

Türkiye de turizmin sağlanması ve de daha aktif hale gelebilmesi açısından kurulmakta olan bu tur operatörleri aynı zaman da insanlara tatil konusunda büyük kolaylıklar sağlamakta olup yardım etmekte oluyor.

Turizm şirketlerinin içerisinde yer almakta olan bu tur operatörleri büyük bir yer sağlamakta oluyor.

Türkiye de bulunan en büyük ve de en çok kullanılan tur operatörlerinin ilk başında ETS tur gelmekte oluyor. Daha sonra ise tatilsepeti, trivago ve abatur gibi tur operatörleri gelmekte oluyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01