Otel Personelleri Görevleri Nelerdir?

Otel kaptanı ne iş yapar? F&B personeli nedir? Housekeeping nedir ne iş yapar? Misafir ilişkileri neler yapar?

Seyahat 25.10.2020, 21:10
Otel Personelleri Görevleri Nelerdir?

İnsanlar hem seyahatleri gereği, hem de tatil yapmak için otelleri tercih ediyorlar. Bu otellerde bulunan personeller ise, misafirlerine en iyi hizmeti sunmak için kendilerini iyi bir şekilde ağırlıyorlar. İster büyük otel olsun, ister de butik otel tarzında küçük oteller olsun, farklı personeller barındıran yerlerdir.

Bu oteller içerisinde bulunan bir çok farklı departman bulunuyor. Bu departmanlarda herkesin farklı bir işi ve yapmış olduğu işe göre görevi bulunmaktadır. Birbirinden bağımsız olan bu departmanlar, kendi içlerinde görevlerini yaparak otelde çalışmaktadırlar.

Otel Personel Departmanları Hakkında

Otel personellerinin en yüksekten, en düşüğe göre farklı departmanları bulunuyor. Bu departmanlar içerisinde bulunan şefler ve normal personeller bulunuyor.

Otelin belli başlı görev yapan personellerinin departmanları şunlardır;

  1. Rezervasyon departmanı
  2. Muhasebe departmanı
  3. Bilgi işlem bölümü
  4. Yiyecek ve İçecek bölümü
  5. Teknik bölüm
  6. İdari bölüm
  7. Santral
  8. Güvenlik
  9. Mutfak
  10. Depo
  11. Housekeeping

Başlıcaa otel departmanları arasında yer alıyor. Bu departmanlar içerisinde görev yapan çok sayıda personel bulunduğu gibi, hepsinin ayrı ayrı görevleri vardır.

Otel Personellerinin İsimleri

Başta genel müdür ve müdür yardımcısı olmak üzere, otel personellerinin isimleri ve yapmış olduğu görevleri farklıdır. Geniş bir personel sayısına sahip olan oteller, müşterilerine bu şekilde daha iyi hizmet vermektedirler.

Otel içerisinde görev alan personellerin isimleri şunlardır;

  1. Müdür
  2. Müdür Yardımcısı
  3. Aşçı
  4. Güvenlik Görevlisi
  5. Resepsiyon Şefi
  6. Depo Sorumlusu
  7. Bulaşıkçı
  8. Bilgi İşlem Elemanı
  9. Satın Alma Sorumlusu

gibi daha bir çok farklı görev yapan otel personeli bulunuyor. Bu gibi görevlerin yanısıra, garson ve teknik bölümünde yer alan personeller bulunuyor. Bu personeller şeflerinin vermiş olduğu işler doğrultusnda, otel içerisinde farklı görevler yapmakta ve otelin işleyişi açısından önemli bir önem arz etmektedir.

Otel Personellerinin Görevleri Hakkında

Otel personellerinin görevlerini en üstten, en aşağıya kadar neler olduğunu kısaca yazacağız. Bu görevleri alfabetik sıraya göre değil, otel içerisinde bulunan personelin yetkisine göre yazacağız.

Otel personellerinin görevleri kısaca şöyledir.

  • Müdür: Otel içerisinde bulunan tüm departmanların sorumluluğunu üzerine almış ve her hangi bir problemde, ilk olarak talimat alınacak kişidir.
  • Müdür Yardımcısı: Müdür otel içerisinde olmadığı zamanlarda en yetkili kişi olarak görev yapan ve müdür gelene kadar kendisine vekalet eden kişidir. Tüm sorumluluk kendisine aittir.
  • Ön Büro Müdürü: Otel içerisinde bulunan resepsiyon, rezervasyon ve belldesk personellerinin başıdır ve emri altında çalışan kişilere görevlerini taksim etmektedir.
  • Resepsiyonist: Hem normal, hem de tecrübeli olmak üzere resepsiyon görevlisi bulunmaktadır. Otele gelen müşterilere istedikleri odaları vermekle sorumludur. Müşterilerden ücretleri resepsiyonist almaktaktadır. Resepsiyonist şefi ise, daha tecrübeli olup normal persenelin amiridir.
  • Belboy: Otele gelen misafirlerin çanta ve bavullarını odalarına çıkarmakla ve onlara odalarına kadar gitmekte eşlik eden kişidir.
  • Aşçı: Otelin ihtiyaç duyduğu tüm yemekleri, mutfak personeli ile beraber tedarik eden ve yapan kişidir. Mutfak personelinin amiridir.
  • Santral Memuru: Otele telefon açan ve adres gibi çok farklı konularda müşterilere bilgi vermekle sorumlu olan kişidir.

Bu gibi otel personellerinin görevleri dışında ise; teknik bölümünde çalışan personeller otelin her türlü arızasını gidermekle sorumludur. Depo bölümünde görev yapan sorumlu ise, otele gelen tüm malların teslimatını almak ve departman içerisine dağıtmakla yükümlüdür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11