Kamil Koç Sahibi Kimdir? Kamil Koç Ne Zaman Kuruldu?

Kamil Koç firması kim tarafından kuruldu? Kamil Koç kaç yıllık firmadır? Kamil Koç bagaj hakkı kaç kg? Kamil Koç nerelere gidiyor? Kamil Koç bilet fiyatları kaç TL?

Seyahat 30.10.2020, 10:18
Kamil Koç Sahibi Kimdir? Kamil Koç Ne Zaman Kuruldu?

Kamil Koç Türkiye’nin ilk otobüs firması olarak, bugüne kadar 60 ilde, 288 ilçede ve 583 tane bilet satış noktasına sahip olmuştur. Firma 1926 yılında Bilecik’te dünyaya gelen Kamil Koç tarafından kurulmuştur. Kamil Koç en eski otobüs firması olarak tam 94 yıldır yolcularına hizmet vermektedir.

Kamil Koç sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda da Yunanistan’da da 10 tane satış noktasına sahiptir. Kamil Koç’un amacı her zaman müşteri memnuniyeti ve en kaliteli hizmetleri sunmak olmuştur.

Kamil Koç Nerelidir?

Kamil Koç otobüs firmasının sahibi, Kamil Koç, 1901 yılında Bileck’in Pazarcık ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kamil Koç, İnönü ve Sakarya Meydan savaşlarının olduğu yıllarda babasını kaybedince, ikinci sınıftan okulu terk ediyor ve onun için zorlu hayat dersi başlıyor.

Kamil Koç askerlik dönemine kadar kardeşleriyle beraber çiftçilik yapmıştı. Askerden dönünce, araç ve teknoloji olmadan hiçbir şey yapamayacağını anlıyor ve askerdeki komutanının tavsiyesini dinleyerek, o yıl toplamış olduğu mahsulun parasıyla Fiat şaşe almış.

Üzerini ahşap ve tente ile kapatıp yolcu alabilecek şekle getirdiğinde, yolcu taşımacılığına başlamış. Kamil Koç yılların yorgunluğu ve birçok zorluklara rağmen başarabildiği işlerin ardından kalbi dayanamayıp vefat ediyor.

Kendi Ağzından Başarı Hikayesi

Kamil Koç her zaman doğruluktan yanaydı. Hiçbir zaman doğruluktan ve haktan şaşmadı. Kamil Koç’un meşhur sözü ise “Al gömlek alarır, ya yeniden çıkar ya yakasından” olmuştur. Ailesi Kamil Koç için çok önemliydi. Aile bağlarını her zaman çok güçlü tutmuştur.

Kaba kuvvet veya tabiri caizse kabadayılık, saygısızlıktan hiç hoşlanmazdı. Bütün çalışanları da bunu çok iyi bilmekteydi. Haram paradan çok korkar ve ne olursa olsun, bir gün aç kalsa bile haram paraya asla el sürmeyen bir insandı. Kamil Koç’un bir ayrıca özel sözü ise “Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz” derdi. Bu sözü gerçekten çok doğru, çünkü kendisi de mahsullerden kazandığı para ile ilk taşıma aracını tasarlamıştı. Zoru aşmayı seven bir adamdı ve bu yüzden de çok sevilirdi.

Kamil Koç’un Bir Dönemi

1943 yılında Austin Oto Bayiliğinden yüklü bir kazanç elde etmiş. Birçok iyi yerlerden teklif almasına rağmen, karayollarında yolcu taşımacılığı yapmakta kararlıydı. O kadar teklifi reddetti, fakat O yine bugün hala otobüs firmalarının önderi.

Kamil Koç sadece çalışmayı değil ama çalışan, kendisini bilen ve işini bilen insanlara da ayrıca hayranlık duyuyordu. Kamil Koç iş ahlakı anlamında çok yüksek seviyelerde duran bir iş insanı olmuştu. Öyle bir huyu vardı ki borçlanmaktan korkmaz ama borcunu hiç unutmaz ve bu konuda çok sadıktı.

Kamil Koç’un 3 tane kız çocuğu vardı ve onları da aynı kendisi gibi yetiştirmişti. Otobüs firmalarının önderi bayrağı devretmiş olabilir, fakat Kamil Koç’un önderliği hala devam etmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14