Ankara Yüksek Hızlı Tren Nerede? Ankara YHT'ye Nasıl Gidilir? Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Ankara'dan hangi illere hızlı tren var? Ankara Eskişehir hızlı tren saat kaçta? Ankara İstanbul arası hızlı tren kaç TL? Yüksek Hızlı Tren hangi illere gidiyor? Ankara'dan İzmir'e hızlı tren var mı? Antalya'da demir yolu var mı? İstanbul Ankara hızlı tren saat kaçta var? Ankara İstanbul hızlı tren son durağı neresi? YHT Ankara İstanbul seferleri ne zaman başlayacak? Sakarya ile İstanbul arası trenle kaç saat? İstanbul Sivas arası hızlı tren kaç saat? Hızlı tren biletleri ne zaman satışa çıkıyor? Ankara İstanbul hızlı tren var mı? Ankara Yüksek Hızlı Tren nereden kalkıyor? Konya Ankara hızlı tren bileti ne kadar?

Seyahat 31.10.2020, 11:21
Ankara Yüksek Hızlı Tren Nerede? Ankara YHT'ye Nasıl Gidilir? Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Yüksek Hızlı Tren artık birçok yolcu tarafından tercih edilen, hatta birçok çocuk için de eğlenceli olan bir yolculuk yöntemidir. Artık birçok yere çok hızlı gidebiliyorsunuz ve hatta birkaç saatlik yolculuklarda, trenlerdeki restoranlardan ve barlardan, mini marketlerden faydalanabilirsiniz.

Yüksek Hızlı Tren birçok anlamda avantajlı olmuştur. Rahat bir yolculuk geçirebiliyorsunuz. Neredeyse yolculuğunuzu çeyrek günde tamamlayabildiğiniz için, diğer işleriniz de aksamıyor.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Nerede?

Ankara Yüksek Hızlı Tren hatları Ankara Gar’da bulunmaktadır. Ankara Gar’ı Türkiye’nin en eski yolcu taşıma istasyonu olmaktadır. Elbette yıllar geçtikçe restore edildi, fakat hala kullanılabilir haldedir ve kullanılmaktadır. Ankara Gar’ı ise Ulus’un aşağı tarafında, Gençlik Parkı’nın karşısında bulunmaktadır.

Ankara Gar’a Nasıl Gidebilirim?

Yüksek Hızlı Tren Ankara’nın merkezinde değildir veya Ankara’nın eski merkezine daha yakındır diyebiliriz. Ankara’nın eski şehir merkezi Ulus olup Ankara Gar’ı ise Ulus’un aşağı tarafında bulunmaktadır.

Ankara Yüksek Hızlı Tren’e ulaşabilmek için nereden geleceğinize bağlı olarak, metro ile Ulus’a kadar gidip biraz yürümeniz gerekir veya otobüs ya da dolmuş, en hızlısı ise taksi ile gidebilirsiniz. Kendi özel aracınız varsa, özel araçla gitmek daha kolay da olabilir.

Peki Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Yüksek Hızlı Tren fiyatları, bilet türüne göre değişkenilk göstermektedir. Normal bilet fiyatları, Türkiye’nin aşağı yukarı neresine giderseniz gidin 70 lira olmaktadır. Esnek bilet fiyatları ise 84 lira olmaktadır. Esnek bilet demek, biletinizi değiştirme veya iptal etme şansına sahip oluyorsunuz.

Vagonlarda aynı zamanda business sınıfları bulunmaktadır. Business sınıflarında ise standart bilet fiyatları 101,50 lira, esnek biletler ise 122 lira olmaktadır.

Yüksek Hızlı Tren’de Neler Var?

Yüksek Hızlı Tren’de ne yok ki? Tren yolculukları birçok yolcu tarafından sevilmektedir. Hatta birçok yolcu, uçak ve otobüs yolculuklarından ziyade tren yolculuğunu tercih etmektedir. Yüksek Hızlı Tren’de hem eğlenebiliyorsunuz, küçük lokantalar ve minibarlar oluyor, lavabo ve tuvalet sıkıntınız olmuyor, istediğiniz zaman ayağı kalkıp yürüyebiliyorsunuz. Hatta koltukları da çevirerek aileniz ve arkadaşlarınız ile daha keyifli bir yolculuk yaşayabiliyorsunuz.

Ankara Yüksek Hızlı Tren aslında daha 2016-2017 yılları arasında hizmete açıldı. Daha çok yeni, fakat milyonlarca yolcuya hizmet vermiş ve vermeye devam eden Yüksek Hızlı Tren, birçok yolcunun tercihi olmaktadır. Örneğin artık İstanbul’a 4 saat gibi kısa bir sürede gidebiliyorsunuz. İstanbul’a vardığı son durak Pendik olmaktadır.

Yüksek Hızlı Tren sayesinde birçok kişi gün içerisinde iş için bile şehirler arası yolculuk yapabiliyor. Dolayısıyla birçok anlamda Yüksek Hızlı Tren veya kısaltılmış haliyle YHT avantajlı olmuştur. Eğer daha Yüksek Hızlı Tren ile yolculuğu denemediyseniz, deneyin, mutlaka çok seveceksiniz ve vazgeçemeyeceksiniz.

Hatta keşke her yere trenle gitsek diyeceksiniz. Yüksek Hızlı Tren hem konforlu, hem hızlı, hem de eğlenceli bir yolculuk olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14