Yüzde Kaşıntı Neden Olur? Nasıl Geçer, Neye İşarettir?

Eğer ciddi bir hastalığınız var ise bu kullanacağınız ilaç veya bitki sizi daha da ciddi bir hastalığa itebilir bulunan hastalığınız artarak dönüşü olmayan izler bırakabilir.

Resim CHr0I2DAhz
Google News

Kaşıntı denilince aklımıza hemen alerjik hastalıklar gelmektedir. Halk arasında yediğin bir şey dokundu ya da alerjin var denilerek teşhis konulur ancak bunu dikkate almamalısınız. Çünkü kaşıntı vücudumuzda deri hastalıklarına bağlı olarak da ve bunun yanında birçok hastalığın belirtisi olabilir. Bu yüzden yüzünüzde veya vücudunuzun herhangi bir yerinde meydana gelecek olan kaşıntıları dikkate almalısınız. Evde kendiniz ilaç ve benzeri bitkilerle müdahale etmemelisiniz.

Eğer ciddi bir hastalığınız var ise bu kullanacağınız ilaç veya bitki sizi daha da ciddi bir hastalığa itebilir bulunan hastalığınız artarak dönüşü olmayan izler bırakabilir. Bulduğunuz her ilacı veya kremi kesinlikle uygulamamalısınız. Her cilt tipi farklıdır. Bu cilt tiplerine göre iyileşme süresi artar veya azalır. Bulduğunuz herhangi bir krem vücut tipinize uygun değilse rahatsızlığınız artar yoğun tahribat sonucu geçmeyen kalıcı izler kalır. Vücudumuzda en önemli ve hepimiz için dikkat edilmesi gereken bölge yüz bölgesidir.

Yüzümüzde çoğu zaman alerji sonucu kaşıntı oluşsa da alerji dışında kullandığımız ilaçlar, kremler, makyaj malzemeleri, yediğimiz yemekler, baharatlar gibi bizim kullanımımız sonucu meydana gelen kaşıntılarda vardır. Ancak genellikle %90 oranında alerji kaşıntısı görülmektedir. Yukarıda da belirttiğim gibi evde kendinizin kullanacağı herhangi bir krem veya ilaç alerji olmanızın dışında size uygun olmaması durumunda ciddi zararlar verebilir ve alerji hastalığınızı tetikleyebilir.

Alerji hastalığı kalıcı veya bulaşıcı bir hastalık değildir. Ancak tedavi edilse bile devamlılığı olan bir rahatsızlıktır. En etkin yöntem alerjinizin olduğu yiyecek, besin veya alerji olmanıza neden olan ne varsa ondan uzak durmanızdır. Kaşıntının neden meydana geldiğini birkaç kesin nedenle açıklayabiliriz. Alerji olma, psikolojik nedenler, yüzü uzun süre yıkamama, makyajın uzun süre yüzde kalması, yüzdeki deri soyulması.

Alerjiye neden olan durumlar

  • Kullanmış olduğunuz kimyasal saç boyaları,
  • Şampuanlar,
  • Makyaj malzemeleri,
  • Polenler,
  • Bitler,

Kullandığınız gıda, besin ve yiyecekler alerji oluşumuna neden olmaktadır. Bu tür nedenler kendini vücutta şişlik, kızarıklık ve deri dökülmesi olarak gösterir. Eğer bunun gibi maddeler kullandıktan sonra kızarıklık, şişlik veya deri dökülmesi yaşıyorsanız kullandığınız maddeleri bırakmanız sizin açımızdan daha sağlıklı olacaktır. Sizlere psikolojik olarak kaşıntının nasıl oluştuğunu aktaralım. Psikolojik olarak sürekli yüz ile veya boyun kısmı ile oynama, aynı yeri kaşıma veya dokunma, karşı tarafın söylediklerine olumsuz şekilde katılmama veya istemediğiniz davranışlar sergilemesi sonrasında psikolojik olarak kaşıntı meydana gelebilir.

İçerisinde bulunduğunuz psikolojik durumlar sonrasında kalbinizin kılcal damarlara yeteri kadar kan pompalamaması sonucunda vücutta kaşıntı meydana gelmektedir. Belirtmiş olduğumuz nedenler tamamen araştırma sonrası yapılan anketler ve tetkikler sonucu meydana gelen nedenlerdir. Her bireyde aynı nedenle aynı hastalık görülmeyebilir. Her bireyde aynı rahatsızlık da meydana gelmeyebilir. Bu tamamen yapısal bir durumudur. Endişe etmenize gerek yoktur.

Kaşıntı dediğimiz rahatsızlık tamamen psikolojik olduğu için yüksek oranda değişiklik de gösterebilir. Bu yüzden evde müdahale etmemeye özen göstermelisiniz. Psikolojik nedenler sonrada yüz yıkamamayı dile getirebiliriz. Yüzün yıkanması sonucu yüzde oluşan ve biriken atıklardan mikroorganizmalar meydana gelerek kaşıntı oluşumunu gerçekleştirmektedir. Yüz yıkamayı ciddiye almalıyız. Çünkü gün içerisinde ellerimiz birçok yer ile temas halindedir.

Sürekli olarak yüzümüzle de ilişkili olduğu için tüm mikroorganizmaları yüzümüze taşıdığımızdan kaynaklı kaşıntılar meydana gelir. Yemek yemeden önce ve yedikten sonra mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. Dezenfekte ettiğimiz takdirde mikroorganizmalar oluşmayacaktır ve daha sağlıklı cildiniz olacağından kaşıntı gibi rahatsız edici durumlar meydana gelmeyecektir.

Kuru cilde sahip olmanız belli başına kaşıntıya birer örnektir.

Cildinin kuru olmasının yanı sıra özellikle kış aylarında kullandığımız ısıtma sistemleri kuruluğa neden olmaktadır. Bu yüzden kuruyan ciltte kaşıntılar meydana gelir. Tüm bu belirttiğimiz nedenler sonrasında vücudunuzda yukarıda dile getirdiğimiz belirtiler oluşmuşsa öncelikle teşhis konulması üzere doktorunuza başvurmalısınız. Doktor tarafından teşhis konulduktan sonra gereken tahliller sonucu tedavi planını oluşturacaktır. İlaç kullanımı sonrası rahatsızlığınız kısa süre içerisinde iyileşecektir.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<