Migrene Ne İyi Gelir? Migren Nasıl Geçer?

Migren ağrısı en kötü baş ağrılarından biridir. Migren ağrısına neler iyi geliyor ve migren ağrısı nasıl geçer? Migren hakkında detaylar haberimizde.

Sağlık 18.08.2020, 15:06
Migrene Ne İyi Gelir? Migren Nasıl Geçer?

Migren toplum içerisinde birçok insanın karşılaştığı ve sıkıntı yaşadığı hastalıklardan biridir. Şiddetli ataklarıyla bilinir ve kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkiler. Migrene iyi gelen şeyler kısıtlı olmakla beraber bazen etkili olmayabiliyor. Migrene iyi gelen şeyler nelerdir sorusuna yanıt olarak verilebilecek çeşitli yöntemler vardır. İşte o yöntemlerin bazıları.

Ayrıca daha önce paylaştığımız Migren Nedir? Migren Belirtileri Nelerdir? içeriğine de bakabilirsiniz.

Migrene İyi Gelen Şeyler

Migren şikayetleri olan kişilerin mutlaka bol bol su içmeleri önerilmektedir. Su dolaşım sistemini düzenlerken beyindeki damarların temiz pompalanan kana ulaşmasını sağlamaktadır.  Migren atakları vücudun susuz kalmasıyla gelişebilmektedir. Uzun bir süre kişi susuz kaldıysa migren atakları oluşmaya başlayacak ve giderek artacaktır. Bol bol su içmekte fayda vardır ve bu durumda da migren atakları iyileşme gösterecektir. Migren dehidrasyon kaybıyla ortaya çıkar. Ancak su içilerek dehidrasyon seviyesi dengelenebilmektedir.

Migrene karşı bir de soğuk uygulaması etkili olabilmektedir. Soğuk migren acılarını uyuşturmakta ve atakları önlemektedir. Migrenin önüne geçebilmek için baş kısmına bezle buz uygulaması yapılabilmekte ve ağrı hafifletilebilmektedir. Bu uygulama için 20 dakika kadar buzla beklemek iyi olacaktır.

Migren ağrısını hafifletmenin başka bir yolu da bitkisel uygulamalarla veba otu kürü olmaktadır. Veba otu kürü petasince zengindir ve ağrıların hafiflemesini sağlamaktadır. Veba otu kürü toz ya da suda kaynatılarak tüketilebilmektedir.

Diğer bir bitkisel yöntem de fesleğen yağı olmaktadır. Fesleğen yağı migren için çok etkin bir bitkisel çözümdür. Migren ataklarının artması durumunda kişinin günlük hayatı da etkilenecektir. Fesleğen yağı stresi azalttığı gibi birçok faydası da bulunmaktadır. Fesleğen yağını kullanmak isteyenler koklayabilirler. 15 ya da 20 dakika boyunca da kişi kendine fesleğen yağıyla masaj yaparak ağrıları hafifletebilmektedir.

Migren Nasıl Tamamen Geçer?

Migren ağrıları için tamamen kurtulmak zor olsa da stresli hayattan uzak durmak önem arz eder. Stresli hayat yaşayanların migren atakları daha da tetiklenmektedir. Stresten uzak yaşam tarzı benimsemek migreni hafifletmektedir. Kötü alışkanlıklardan da uzak durmak gerekmektedir. Sigara içmek özellikle migren ataklarını artırmakta ve ağrıların süresini uzatmaktadır.

Yine bitki kürleri migreni hissetmeyi azaltabilir. Muz, aloevera, chia tohumu, lavanta buharı, gümüşdüğme bitki kürü ve zerdeçal gibi bitkiler migrenin iyileşmesinde ve ağrılarının hafifletmesinde etkin rol oynamaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35