gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Lazer ile Yara İzi Tedavisi: Lazer ile Yara İzi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazer ışınları kıl köklerini kalıcı olarak yakarak kalıcı lazer epilasyon için çok sık kullanılmaya başlanmış ve bu nedenle de halk arasında son derece bilinir bir hal almıştır.

Sağlık 19.09.2024, 23:30 Halil Uzan
Lazer ile Yara İzi Tedavisi: Lazer ile Yara İzi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yaza izleri pek çok farklı sebeple ortaya çıkabildiği gibi bu yaraların durumuna göre farklı tedavi yöntemleri izlenebilir. Yaraların bazıları sadece basit pansumanlarla iyileşebilirken bazılarında doku nakline kadar yoğun işlemler gerekebilir. Durum böyle olunca yaranın ciddiyet seviyesine göre hem yaranın tedavisi hem de yara izinin tedavisi farklılık göstermektedir.

Yara izleri herhangi bir kaza sırasında kesilme, çizilme gibi durumlar sonucunda, ameliyatlar sonrasında ya da farklı sebeplerle cildin zarar görmesiyle ortaya çıkmaktadır. Yara bölgeleri sadece iz kalacak hale geldiğinde kişiye fizyolojik olarak bir zararı bulunmasa da oluşturduğu görünüm pek çok kişinin önemsediği estetik bir sorundur. Bu nedenle yara izlerinin tedavi edilerek hiç görünmeyen ya da çok az görünen formlara getirilmesi çok önemlidir.

Lazer İle Yara Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Lazer gün geçtikçe daha çok uygulamada kendisine yer bulmaya başlamıştır. Lazer ışınları çok yüksek enerjiye sahip ışınlardır ve bu ışınları istenen spesifik bölgeye odaklamak mümkündür. Bu sayede lazer ışınlarının yüksek enerjisinden faydalanmak için onları kullanım amacına göre istenen bölgeye istenen frekansta odaklamak gerekir.

Lazer ışınları kıl köklerini kalıcı olarak yakarak kalıcı lazer epilasyon için çok sık kullanılmaya başlanmış ve bu nedenle de halk arasında son derece bilinir bir hal almıştır. Lazerin kullanım alanlarından biri de yara izlerinin tedavisidir. Lazer ışınlarının kişinin cilt tipine ve yaranın hem kondisyonuna hem de vücutta bulunduğu yere göre yara üzerine uygulanabilir.

Yara üzerine uygulandığında epidermis altındaki tabakalar etki ederek buradaki dokulara zarar verir. Bu dokuların zarar görmesi istenen bir durumdur ve tedavinin bir sürecidir çünkü dokular lazer ışınlarının etkisi ile zarar gördükten sonra kendilerini büyük oranda yenilemeye başlarlar. Bu yeni dokların oluşumu sayesinde de kişinin yara izinin bulunduğu yıpranmış dokular yerini vücut tarafından yeni oluşturulmuş dokuya bırakır.

Lazer İle Yara İzi Tedavisi Avantajları

Yara izi tedavisi için farklı yöntemler tercih edilse de bunların içinden en etkili yöntemlerin başında lazer yönteminin geldiğini söylemek yanlış olmaz. Lazer ışınlarının etki edebildiği bölge daha derinlemesine olduğu için daha etkili bir sonuç almak muhtemeldir.

Lazer ışınları ile tedavi süreci estetik uzmanlar tarafından belirlenmektedir. Bazı durumlarda yaranın kondisyonu ya da bulunduğu yer lazer tedavisi uygulamaya uygun olmadığı için uzmanlar bu yöntemi kullanmak istemeyebilir. Bu nedenle tedavi sürecini planlamak isteyen kişilerin güvenilir ve iyi bir estetik merkezine giderek bilgi alması son derece önemlidir.

Lazer ışınlarının gönderdiği ışınların yüksek enerjisi sebebiyle odaklanılan bölgede yanma gibi bir hissiyat oluşabilir. Bu hissiyatın azalması için birçok lazer ışını cihazında son derece ileri soğutma teknolojileri kullanılır. Bu sayede kişinin yara izi tedavisi sırasında lazer ışınlarından rahatsız olmaması sağlanır.

Yorumlar (0)