Doğru Şekilde Kilo Verme Nasıl Olmalı?

Bir kişinin kendi durumuna da bağlı olarak ayda 4 ile 5 kilo arasında kaybetmesi idealdir. Bu miktardan fazlası kişinin kilo verme sırasında sağlığının olumsuz etkilenmesine sebep olur.

Sağlık 06.09.2024, 19:00 06.09.2024, 14:39 Halil Uzan
Doğru Şekilde Kilo Verme Nasıl Olmalı?

Kilo vermek pek çok kişinin hedefleri arasındadır. İstediği kilonun üzerine çıkan ve zayıflamak isteyenler bunun yollarını aramaktadır. Kilo kişinin estetik görünümünü bozduğu kadar sağlığını da olumsuz etkilemektedir. Sadece sağlığa olan zararları sebebiyle her gün pek çok kişi kilo vermeye çalışmaktadır.

Ayda En Fazla Kaç Kilo Verilmeli?

Kişinin kilo verme serüveni sakin başlamalıdır. Bu bir maraton gibi görülmeli ve birkaç ay içinde kilo vermenin etkilerinin gözleneceği unutulmamalıdır. Kısa sürede ve bir anda kilo vermek isteyenler bu durumun dezavantajlarını yaşarlar. Bir kişinin kendi durumuna da bağlı olarak ayda 4 ile 5 kilo arasında kaybetmesi idealdir. Bu miktardan fazlası kişinin kilo verme sırasında sağlığının olumsuz etkilenmesine sebep olur.

Kilo Verme Süreci Nasıl Olmalı?

Kilo vermek isteyen kişiler bu sürece yavaş başlamalıdır. Öncelikle ilk günlerde sadece aşırı kalori içeren besinlerin tüketimi azaltılmalı daha sonra da yavaş yavaş sıfırlanmalıdır. Bu durum kişinin sağlıklı kilo vermesi için çok önemlidir.

Besinlerin tüketimi bir anda kesilirse kişi 1 ay içinde vermesi gereken kilo miktarını 1 hafta içinde vermeye başlar. Bu durum olması gerekenden çok kötüdür. Bu nedenle besinlerin kademeli ve bilinçli olarak azaltılması gerekir.

İlk hafta bu şekerli ürünlerin tüketimi büyük ölçüde azaltıldıktan sonra artık onlara ihtiyaç duyulmadığı anda tamamen kesilmelidir. Daha sonraki süreçte de meyve ve sebze ağırlıklı besinler tüketilerek rafine şekerden kesinlikle uzak durulmalıdır.

Hızlı Kilo Kaybının Zararları Nelerdir?

Hızlı ve bir anda kilo kaybeden kişilerin hem metabolizmalarında hem de derilerinde pek çok sorun oluşur. Bu sorunların başında gözle görülür deri çatlakları gelmektedir. Bu çatlaklar bir anda kilo veren kişilerin derilerinin ani kilo değişimine dayanamamasından oluşur.

Buna ek olarak kişinin bir anda kilo kaybetmesi demek her gün aldığı kaloriyi almaması demektir. Her gün aldığı kalori miktarının altına düşen kişilerde şeker eksikliğine bağlı olarak sinirlilik hali ve bitkinlik oluşur. Bitkinlik durumu kişinin yeniden yeme isteğini tetikler. Durum böyle olunca kişi diyet konusunda koruması gereken iradeyi koruyamaz ve eski yeme alışkanlıklarına geri döner.

Yorumlar (0)