Covid-19: İngiltere'de mutasyona uğradı

Mutasyona uğrayan coranavirüs belirtilerinin aynı olduğu fakat çok daha hızlı yayıldığı söyleniyor. İngiltere hükümetinin Sağlık Baş Danışmanı  olan isim Prof. Dr. Chris Whitty, koronavirüsün mutasyon sonucu ortaya çıkan yeni türünün "daha süratli yayılabildiğini" ifade etti.

Sağlık 21.12.2020, 02:42 21.12.2020, 02:53 Mehmet Kurt
Covid-19: İngiltere'de mutasyona uğradı

Mutasyona ugrayan coronavirüs belirtileri

Mutasyona uğrayan covid 19 belirtilerinin farklı olmadığı ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi aynı etkileri gösterdiği fakat daha hızlı yayıldığı söyleniyor. Yeni tür Covid 19’un dçok daha yüksek bir ölüm oranına da sahip olduğuna dair ve tedavileri etkliyen bir kanıt da olmadığı uzmanlar tarafından söylendi.

Aşı çalışmalarını olumsuz etkileyebilir mi?

Bunu doğralayabilmek için Aşı çalışmalarını etkileyebilecek bir çalışma olmadığı biliniyor, bu durumda insanların virüsün yayılması sürecini azaltması için harakete geçmelerini ve her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiği konusunda doktorlar uyardı.

Whitty, konuy ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirimde bulunduk ve durumu daha iyi anlamamıza yardımcı olacak olan mevcut verileri incelemeye devam ediyoruz. Şu anda bu yeni türün daha ölümcül olduğuna veya mevcut aşı ve tedavileri etkileyebileceğine dair henüz bir bulgu yok. Ancak bu görüşün net bir biçimde teyit edilmesi için konu ile ilgili acil çalışmalar yürütülmesi gerekiyor" dedi.

İngiltere'de mutasyona uğradığı bilinen yeni koronavirüs ile ilgili neler biliniyor?

İngiltere'de koronavirüs mutasyonu sebebiyle içinde Türkiye’nin de dahil çoğu ülke İngiltere'ye seyahat etmeyi yasakladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bugün koronavirüsün yeni türünün bilhassa ülkenin güney doğusunda çabucak yayılması ile ilgili basın toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Basın toplantısı öncesinde İngiltere’de kabine toplantısı yapılıyor.

Yapılan analizlerde, virüs taşıdığı bilinen bir kişinin bulaştırdığı kişileri gösteren filasyon çalışmalarında bulaşma oranının normalin çok üzerine çıktığı işaret ediliyor.

Ulusal Sağlık Hizmetleri yetkilileri, sağlık sisteminin bu hastlıkla beraber ciddi bir baskı altında olduğu uyarısı yapıyor.

İngiltere'de  bulunan hastanelerin yatak kapasitesinin yüzde 90'ının dolu olduğu belirtiliyor.

İskoçya, Galler başbakanlarının kabine faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu bakan Michael Gove ile görüştükleri bildirildi.

İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, kendisinin de bugün kabine toplantısı yapacağını belirtti.

Sturgeon, "Şu anda pandemideki vaka sayıları İskoçya'da Birleşik Krallık genelinin altında bulunuyor yalnız bu daha süratli bulaşan türün yayılmasını önlemek için önleyici bazı adımlar atmak gerekebilir" dedi.

Noel öncesinde ülkede  ciddi kaygı yaratıyor

Virüsler mutasyona uğrar. Dolayısıyla bu gelişmenin olması çok da muazzam bir durum değil.

Şu aşamada mutasyon ile ortaya çıkmış olan  hastalığı ağırlaştırdığı veya mevcut aşıları etkisiz kılacağına dair herhangi bir bulgu olmadığı biliniyor..

Ancak yapılmış olan ilk incelemeler bu türün çok daha çabucak yayıldığına işaret ediyor.

Bu da, bilhassa bazı kısıtlamaların hafifletileceği Noel öncesinde ciddi kaygı yaratıyor.

Koronavirüsün mutasyonu, kapanma sırasında Londra'daki vaka sayılarını neden arttığına da bir açıklama getirebilir.

Tüm sinyaller, Başbakan'ın Noel için yeni düzenlemeler için bir kısım açıklamalar yapacağını  gösteriyor.

Koronavirüs sebebiyle hastaneye yatanların sayısı artarken, İngiltere'nin güneydoğusunda boş yatak sayısı da her gün azalıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10