Bişektomi ile Daha Keskin Yüz Hatlarına Sahip Olun

Genel olarak baktığımızda birçok kişi yüz bölgesindeki yağlanmalarından ve bu yağların hatlarını kapatmasından şikayetçidir. Ancak bişektomi işlemi ile yüz hatlarınızı gölgeleyen yağlardan kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Daha keskin ve daha belirgin hatlara sahip olmak için bişektomi işlemini tercih edebilirsiniz.

Sağlık 02.06.2024, 23:17 06.09.2024, 14:39 Mehmet Kurt
Bişektomi ile Daha Keskin Yüz Hatlarına Sahip Olun

Bişektomi Nedir?

Yüz hatlarının daha belirgin olması için uygulanan bişektomi, yanak içerisindeki yağların alınması ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Genel olarak bişektomi ile yanak içerisinde hatları gizleyen yağlar alınmaktadır. Bu şekilde kişilerin yüz hatları ortaya çıkmaktadır. Alınacak olan kısımlar işlem öncesinde belirlenmektedir ve çok kısa bir süre içerisinde işlem sona ermektedir. Belirgin yüz hatları için bişektomi işleminden faydalanabilirsiniz.

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bişektomi oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. İlk olarak işlem için kişilere anestezi uygulanmaktadır. Ardından fazla yağların alınması için yanak içlerine 1 cm boyutunda kesikler açılmaktadır. Bu kesiklerden fazlalık olan yağlar çıkarıldıktan sonra dikiş işlemi uygulanmaktadır. Bu şekilde işlem kısa sürede sona ermektedir. İşlem sırasında iki yanağında orantılı olmasına dikkat edilmelidir.

Bişektomi Kimlere Yapılır?

Bişektomi yaptırmak için herhangi bir cinsiyet sınırlaması bulunmamaktadır. Ancak belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Çok acil olmadığı sürece 25 yaş altı kişiler bu işlemden faydalanamamaktadır. Çünkü yüz gelişimi 24 yaşına kadar aktif olarak devam etmektedir. 25 yaşından sonra yüz hatları belirgin bir şekilde yüze oturmaktadır. Bu nedenle belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır.

Bişektomi Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Genel olarak oldukça basit ve kolay bir işlem olan bişektomi, birçok kişi tarafından kullanılan bir işlemdir. Her ameliyatta olduğu gibi bişektomi ameliyatı içinde bazı bilinmesi gereken durumlar bulunmaktadır. İşlem sonrasında enfeksiyonu engellemek için ağız içi temizliğine dikkat edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra işlem sonrasında kolay bir iyileşme süreci için hekiminizden öneriler alabilir ve ilaçlarınızı düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Sağlık alanında oldukça sık kullanılan ve karın bölgesindeki sarkan derilerin alınmasını sağlayan karın germe ameliyatı ile birçok kişi düz bir karına sahip olabilmektedir. Bu işlem sayesinde karın bölgesinde sarkması ve buruşması olan kişiler, daha fit ve daha düz bir karna sahip olabilmektedir. Genellikle hamilelik sonrasında ve kilo verme sonrasında sarkan derilerden şikayetçi olan kişiler, bu işlemi tercih etmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatı doktor tarafından onay almış herkese yapılabilmektedir. Doktor tarafından onay almak için kişilerin karın germe ameliyatı öncesi testlerini ve muayenelerini yaptırması gerekir. Onay alan kişiler için işlem başlatılır. Karın bölgesinde kesik açılarak fazla ve sarkan deri alınır. Bu şekilde kişiler daha düz bir karın bölgesine sahip olur.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Kolay bir iyileşme süreci için hekiminizin dediklerine dikkat etmeniz ve ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmanız gerekir. Kişiler karın germe ameliyatı sonrasında taburcu edilmektedir. Taburcu olan kişilerin, evde de kendilerine dikkat etmesi gerekir. İyileşme durumunuza göre 7 – 10 hafta sonra günlük yaşamınıza geri dönebilirsiniz.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Bildiğimiz gibi her ameliyatın farklı bir hesaplama yöntemi bulunmaktadır. Farklılıklardan dolayı karın germe ameliyatı fiyatları için net bir rakam söylemek yanlış olacaktır. Çünkü fiyatlar belirli etkenlere göre değişmektedir.

Bu etkenlerden ilki hastane ve hekim seçimidir. Seçmiş olduğunuz hastane ve hekim seçimine göre karın germe ameliyatı fiyatları değişecektir. Çünkü herkesin farklı bir fiyatlandırması bulunur.

Bunun yanı sıra işlemin nasıl yapılacağı ve ne yöntemler uygulanacağı da önemlidir. Bu duruma göre karın germe ameliyatı fiyatları değişir. Bu nedenle ameliyat öncesi detaylı bir muayene yapılır.

Yorumlar (0)