Sabun Artıkları Nasıl Temizlenir?

Sabun artıkları lavabolarda oldukça kötü bir görüntü oluşturuyor. Peki sabun artıkları temizliği nasıl yapılır?

Özel Haber 22.08.2020, 20:05
Sabun Artıkları Nasıl Temizlenir?

Sabunun arta kalan kısımları kalıntı şekli banyo ile mutfaklardan çok zorlayıcı ve sürekli karşılaşılan inatçı lekeler nedendir.  Leke olması durumunda yapılması gereken belli başlı pratik yöntemler bulunmaktadır.   Sabun artıkları kurudukça sertleşmekte ve lekelerinin zor çıkması sebebiyle bekletilmeden temizlenmesi gerekmektedir.

Sabunun zorla temizlenmesi durumunda belirli başlı pratik yöntemler bulunmaktadır. Bu pratik yöntemler sayesinde sabun artıklarından tamamen kurtulması mümkündür. Peki sabun artıkları nasıl temizlenir?

Sabun Artıklarından Kurtulmak

Bilindiği üzere sabun artıkları en fazla banyo ve mutfak gibi ıslak alanlarda görülmektedir.  Sabun artıkları kullanıldığı kabın haricinde etraftaki eşyaların üzerine de yapışmakta ve leke bırakmaktadır.  Bazı zamanlarda da kabuk şeklinde yapışmakta ve kurudukça da sertleşmektedir.  Sertleşen sabun daha inatçı hale gelmekte ve çıkarılması oldukça güç olmaktadır.

Çoğu zaman suda çözünmeyen sabun artıklarının en fazla görüldüğü yer ise banyodur.  Banyo duvarları,  duşakabin etrafı ve sabunluklar artıkların en çok görüldüğü yerlerdir.

Sabun lekeleri ortamı kirli göstermekte ve ne kadar temizlenirse temizlensin sürekli ortaya çıkmaktadır.  Sabun kullanılan ortamlardan koku güzel olsa da sabun artıkları ortamın kasvetli ve parlaklığının az olmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla sürekli olarak temizlik yapılması gerekmektedir. Sabun artıklarından kurtulmak pratik yöntemlerle mümkündür. 

Limon Yağı İşe Sabun Temizliği

Pratik olan yöntemlerin başında limon yağı gelmektedir. Limon yağı kullanılarak sabun artıklarının eritilmesi mümkündür. Temiz bir bez ile limon yağı birleştirilerek ovalama sonucu artıklar geçer.  Diğer bir yöntem ise su ve karbonattır.  Su aynı zamanda iyi bir çözücü karbonat ise iyi bir parlatıcıdır.  Karbonat zemine parlaklık kazandıran etken bir maddedir.

Karbonat yalnızca su ile değil aynı zamanda sirke ile karıştırılarak da temizlik ürünü oluşturulabilir. Sabun lekesi olan bölgeye sirke ile karbonat karışımı sürülmeli ve ovalanmalıdır.  Ovalanan bölge su ile bolca durulanmalıdır.  Bölge hem temizlenecek hem de parlayacaktır. Diğer bir temizleme yöntemi ise temiz bir beze amonyak dökülerek yapılır.

Dikkat edilmesi gereken nokta amonyağın kullanımı esnasında mutlaka ile eldiven takılmalıdır.  Amonyağın seyreltilmesi gerekmekte ve dökülen bölgede yaklaşık olarak yarım saat bekletilmesi gerekmektedir.  Artıkların üzerinde bez gezdirilir ve amonyak artıkları yok ederek tertemiz bir görünüm kazandırılmasına sebep olmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04