Damak yarasına ne iyi gelri?

Ağızda zaman zaman çıkan ve günlük hayatta çok rahatsız edici olan damak yaralarına ne iyi gelir? işte cevabı...

Özel Haber 11.05.2020, 12:43
Damak yarasına ne iyi gelri?

Stres, vitaminsizlik, mikrobal... damakta bir çok nedenle çıkan, kişiyi yemek yerken, konuşurken ve ya bir şey içerken rahatsız eden damak yarası aslında uzun süreli kalıcı bir şey değildir. Halk arasında bir çok bilinen yöntemin yanısıra bilinmeyen bir çok yöntemle ağız yarasından kurtulmak mümkün. İşte sizin için derlediğimiz o yöntemler:

  • Tuzlu su yöntemi

Suyu sağlıklı bir tuz ile karıştırın ve ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Ancak eğer dayanabileceğinizi düşünüyorsanız damakta bulunan yaraya direk tuzla baskı uygulayabilirsiniz.

  • Sirke

Sirke damak yaralarına karşı kullanılabilecek etkili bir alternatiftir. Sirke bir miktar su ile karıştırılarak damak için gargara suyu olarak kullanılabilir. Sirkenin haricinde kuru üzüm, anason ve bal karıştırılarak yaralara uygulanabilir.

  • Aloe vera

Aloe vera şüphesiz, kemik yaralarınızın medikal tedavisi için en iyi bilinen ve önerilen doğal ilaçlardan biridir. Bu bitki, ortaya çıkan genlerden kurtulabilmenizi sağlayacak birçok önemli fayda sunar, bu durumda damakta ağrılı bir yaranız varsa aloe verayı kullanabilirsiniz.

Nasıl yapılır?
Bu ev ilaçlarını hazırlamak için aloe vera yaprakları ve ılık su kullanmalısınız. Aloe vera kristallerini bitkinin yapraklarından ayırın. Bu jeli sıcak su ile karıştırın. Her gün bu karışıma gargara yöntemi uygulayın. Aloe vera'nın gücü sayesinde, ağızda bulunan yaralarla hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz.

  • Buz yöntemi

Ağzınızda bir parça buz gezdirerek damakta meydana gelen yaraları hızlı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12