Arap Sabunu İle Cam Silinir Mi?

Cam temizliği kadınlar için oldukça önemlidir. Camların temiz olması iyi hisettirir. Peki arap sabunu ile cam siliniyor mu?

Özel Haber 05.09.2020, 16:38 05.09.2020, 16:41
Arap Sabunu İle Cam Silinir Mi?

Sıcakların yükselmesi ve güneşin etkisini artırması ile beraber canlılar üzerindeki kirler de kendini daha fazla belli etmektedir.  Zamanla kirler daha kötü görünmeye başlar ve camları temizleyerek özellikle ev hanımları bu kirlerden kurtulmak ister.

Camlardaki lekeler her ne kadar gözle büyütülse de cam temizliğinde pratik bilgileri bilmekte fayda vardır. Pratik bilgi cam temizliği yapılmasında kolaylık sağlamaktadır. Doğal olan temizlik maddeleri pratik yöntemlerle birleşince ortaya daha parlak camlar çıkmaktadır. Peki doğal deterjanlar arasında arap sabunu var mı ve arap sabunu ile cam silinir mi?

Camlar Ne Şekilde Silinmelidir?

Camlar dışarıdan içeriye doğru sürekli daha kirlidirler. Dolayısıyla iç kısımdan başlansa da kirler daha kolay görülebilirler. Cam temizliğinin en önemli püf noktası güneşin hareketlerini takip etmektir. Bulutlu günlerde cam temizliğinin yapılması önemlidir.

Güneşte camdaki leke ve çizikler fark edilmez ve göze temiz gelir. Halbuki yanıltan bu durum camın daha çabuk kurumasına ve parlaklığın kısa sürmesine sebep olacaktır. Camlardaki çizikler için de marketlerdki pasta cila ürünlerinden faydalanmak mümkündür. Benzer şekilde nasıl arabaların çizikleri için kullanılan malzemeler varsa aynı şey camlar için de geçerlidir. Öteki bir yöntem de diş macunu kullanımıdır.

Diş macunu çiziklerin olduğu yerlere sürülmeli ve sonrasında az nemli bir bezle iyice ovalanmalıdır. Çiziklerin azaldığı bunun sonucunda fark edilir.

Camlar Arap Sabunu İle Temizlenir Mi?

Camların kimyasaldan uzak maddelerden biri olan arap sabunu ile silinmesi en çok tavsiye edilen yöntemdir. Arap sabunu su dolu kabın içine dökülür ve ardından köpürtülür. Temiz bir bez yardımıyla camlar iyice ovalanır ve kirlerden arınır.

Ancak arap sabunu ile camları ıslatmadan önce başka bir nemli bez yardımıyla tozlar alınmalı ve dağıtılması önlenmelidir. Köpürtülen camlar ardından iyice temizlenmelidir. Bezin yanında gazete kağıtları da cam silmede oldukça etkili bir yöntemdir. Evde bulunan gazete kağıtları, eski fanilalar ve benzeri bez türleri tüy bırakmıyorsa kullanılabilir.

Önemli olan bezle beraber camların iyi bir şekilde ovalanmasıdır. Arap sabununun yanında limon ya da bulaşık deterjanı da tercih edilebilecek diğer yöntemlerden biridir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:01
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:36
Yatsı 21:00