Acun Ilıcalı Serveti Ne Kadar, Aslen Nereli, Kimdir?

Tv8 kanalı ile Exxen platformunun sahibi olan Acun Ilıcalı'nın son zamanlarda kendisi ve yaptıkları merak konusu. Gerçekleştirdiği formatlar ve yatırımlar ile gündemden bir türlü düşmeyen Ilıcalı'nın özel hayatı da oldukça çekici. Herkesin merak ettiği Acun Ilıcalı serveti ne kadar, aslen nereli ve kimdir sorularının cevaplarını bulduk.

Magazin 13.12.2021, 13:01 13.12.2021, 13:07 Mehmet Kurt
Acun Ilıcalı Serveti Ne Kadar, Aslen Nereli, Kimdir?

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de dünyaya geldi. Babası Ergün müteahhitlik işi ile uğraşıyordu. Annesi İlknur ise kooperatifler il müdürü olarak görev yapmaktaydı. Ilıcalı, ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklal İlkokulu'nda bitirdi. İşte hakkında bütün detaylar…

İlk olarak Acun Firarda programı iletanımış olduğumuz Acun Ilıcalı şu anda Tv8 kanalının sahibi ve yeni platformu Exxen'in sahibi. Program formatları, özel hayatı ve yeni projeleriyle isminden söz ettiren Ilıcalı'nın hayatı yoğun bir biçimde araştırılıyor.

Acun Ilıcalı Kimdir, Aslen Nerelidir?

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirne'de gözlerini dünyaya açtı. Babası Ergün müteahhitlik işiyle uğraşırken annesi İlknur ise kooperatifler il müdürü olarak görev yapmaktaydı. Ilıcalı, ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklal İlkokulu'nda bitirdi. Kadıköy Anadolu Lisesi'nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı, fakat okulu bitiremedi. Daha sonra Bodrum'a gittiklerinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu annesini ve babasını kaybetti. Bu dönemde büyük bir travma atlattıı. 1994 senesinde de Bağdat caddesinde ağır bir motosiklet kazası geçirdi. Kazada sol kolu kırılan Ilıcalı, arkasında oturan arkadaşını da kaybetti. Ailesinden kalan mirası da iki sene içerisinde tüketti. Ardından da Bağdat caddesinde bir kot dükkanı açmıştır. Fakat kısa bir sürenin ardından iflas etmiştir.

Daha sonra ise bir akrabasının yardımı ile İlker Yasin ile tanışarak içindeki büyük futbol aşkı ortaya çıkınca spor muhabirliğine girmiştir.

Spor muhabirliği yaptığı bu dönemde koyu Fenerbahçeli biri olmasına karşılık Beşiktaş muhabirliği gerçekleştirmiştir. Bu dönemde futbolcular ile iyi anlaşarak samimi olan Acun Ilıcalı'nın yıldızı bir anda parlamış ve Şansal Büyüka'nın dikkatini çekmiştir. Sonrasında da Show TV'ye geçmiştir. Televole isminde programda program içinde kendine ait bir kısım sunmaya başlamış ve dünyayı gezmiştir. Bu bölümde oldukça ilgi görüp izlenince 2002 senesinde Acun Firarda adında gezi programını gerçekleştirerek 105 ülkeyi gezmiştir.

Ayrıca programı en fazla izlenen gezi programı olmayı başarmıştır. Kendi programının yanında Dokun Bana ve Biri Bizi Gözetliyor isimli programlarda yardımcı sunucu olarak katılım sağlamıştır. 2005 senesinde ise Acun Medya'yı kurmuştur.

Daha sonra FearFactor, Survivor Kızlar-Erkekler, Survivor Kanaryalar- Aslanlar, Survivor Türkiye-Yunanistan, Devler Ligi, Var mısın Yok musun, Yok Böyle Dans ve Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi programların jürisi, sunucusu ve yapımcısı olmayı başarmıştır. O dönemlerde yayınlanan Behzat Uygur'un sunduğu Söyle Söyleyebilirsen ve Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı isimli programların yapımcılığını da üstlenerek adından daha fazla bahsettirmeye başlamıştır. Ardından ise Survivor Ünlüler-Gönüllüler ve O Ses Türkiye yarışmalarının da sunuculuğunu ve yapımcılığını gerçekleştirmiştir. Yıl 2013 olduğunda ise Acun Ilıcalı Show TV'den Star TV'ye geçiş yapmıştır.

Bu esnada Sekiz.com ve acunn.com adlı internet sitelerini kurmuştur. Aynı zamanlar içinde Shop90 adlı TV kanalına ortaklık yapmıştır. Acun Ilıcalı ile ilgili en çok merak edilen diğer bir soru ise serveti ile ilgili olmaktadır.

"Şu anda platformun içerisindeki içeriğin değeri senelik 900 milyon TL civarında. 900 milyon TL olduğu için 'bunu gel bedava seyret' deme şansımız bulunmuyor. 'Exxen'in ücretini Türkiye'de hemen herkes ödeyebilecek." Şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08