Kediler Kaç Gün Aç Kalır?

Kediler aç ve susuz kaç gün aç kalabilirler? Kedilerin aç kalması durumunda ne yapılmalıdır? Kediler açlığa ne kadar dayanabilir? Detaylar haberimizde.

Kedi 20.08.2020, 09:11 09.12.2020, 23:41
Kediler Kaç Gün Aç Kalır?

Hava sıcaklıklarının yükselmesi özellikle sokak kedilerini ciddi bir şekilde etkilemektedir.  Hava sıcaklıklarının etkilediği kediler susuzluğa ve açlığa dayanamaz ve kısa bir süre içerisinde sağlık sorunları yaşamaya başlar.  Ardından da hayatlarını kaybedebilir.  Dolayısıyla sokaktaki bu canlılara sıcak günlerde bol bol yiyecek ve su verilmesi gerekmektedir.

Ülkemiz son yıllardaki en sıcak yazlardan birini yaşamakta sıcaklardan etkilenen tek canlılar insanlar olmamaktadır.  Bütün doğa ve hayvanlar sıcaklardan fazlası ile etkilenmekte ve özellikle de sokak kedileri için bu günler zor geçmektedir.  Ancak ne yazık ki sokakta zor günler geçiren bu canlılar için susuzluk ve açlıkla başa çıkmak zor olmaktadır.

Dolayısıyla yazın ortasında en fazla hissedilen sıcaklığın olduğu zamanlarda sokak canlılarını aç bırakmamak ve su vermek yaşamalarını sağlayacaktır.

Kedilerin Açlık Ve Susuzluğa Dayanıklılık Durumları

Kediler bir ortama uyum sağlamak konusunda oldukça başarılı canlılardır ve zor koşullara da büyük bir başarıyla uyum sağlayabilirler.  Fakat yine de kediler süper kahraman değillerdir ve düzenli bir şekilde su ile besin almaya ihtiyaç duymaktadırlar.  Bilinmelidir ki kediler aç kalmaya susuz kalmaktan daha uzun süre dayanabilirler.

Kediler; genel durumlarına, yaşlarına,  aktivite durumlarına göre değişkenlik gösterse de açlığa ortalama bir süre vermek gerekirse yaklaşık bir hafta dayanabilirler.  Bir hafta sonunda beslenmeyen kedi için sağlık sorunları ve ölüm gerçekleşebilir. Ancak susuzluk olduğunda durumu değişmekte ve açlığa bir hafta dayanabilen kediler susuzluğa yalnızca üç gün dayanabilmektedir.

Aşırı sıcak havalarda ise açlık ve susuzluk süresi biraz daha kısalıyor.  Yani bir kedi ortalama olarak 1 ya da 2 gün su içmediğinde ya da yeteri miktarda sıvı gıda tüketmediğimizde sağlığı çabuk bir şekilde bozuluyor ve çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkıyor.

Kedilerin Aç Ya Da Susuz Kaldığını Nasıl Anlaşılır?

Kedilerin temizliğe olan düşkünlükleri bilinmektedir.  Sokakta tüyü pis bir kedi görülürse bu kedinin aç ya da susuz kaldığı anlaşılabilir.  Sıvı kaybı yaşayan veya da yeterli sıvıyı bulamayan kedilerde tükürük üretimi azalır ve kendilerini temizleyemezler.

Su tüketmediklerinde ve yemek yemediklerinde çeşitli organ yetmezliği gelişmekte son olarak da hayatlarını kaybetmektedirler.  Dolayısıyla yaz aylarında herkesin kapısının önüne bol bol su ve yiyecek koyması bu canlıların yaşaması için önemlidir.

Yorumlar (13)
RUHSAR ÇETİNBAKIŞ 3 yıl önce
BEN GEREK ÇINARCIK' TA GEREKSE KADIKÖY BAHARİYEDE HATTA KADIKÖY SAHİLİNDE
KAYALIK ARALARINDA YAŞAYAN NE KADAR KEDİ VARSA EMEKLİ MAAŞI ALDIĞIM HALDE ONLARA MAMA VERMEK SU ŞİŞELERİNİ KESİP ONLARA SU KABI YAPMAK BENİ MUTLU EDİYOR HATTA YOLDA BULDUĞUM KARTONLARDAN KEDİ EVİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

AMA HAYVAN SEVMEYEN BAZI İNSANLAR KESİNLİKLE ONLARA MAMA DEĞİL BİR KAP SU BİLE KAPILARININ ÖNÜNE KOYMUYORLAR

UNUTMAYALIM ONLARDA BİR CAN TAŞIYORLAR VE ONLARIDA ALLAH YARATTI İNSANLARA BİRAZ İNSAFLI OLSUNLAR

ONLARA ACI VERMEYELİM CANLARINI YAKMAYALIM SAKAT BIRAKMAYALIM ÖLDÜRMEYELİM

HAYVANLARA BAKANLARADA ENGEL OLMAYALIM ALLAH RIZASI İÇİN
Kedi Sever 3 yıl önce
Ruhsar Bey bu davranışınızdan dolayı size ne kadar teşekkür etsem azdır, evet Yalova halkı genel olarak hayvanlara karşı saygı ve sevgi besliyor, orada öğrenci olduğum dönemde o şehirde tek sevebildiğim durum buydu, fakat İstanbul'da yaşıyorum ve apartmanın önüne bir kap yemek su koyuyorum o yemek sizi neden rahatsız ediyor ne zararı var? bir saat geçmeden kapları çöp kutularında görüyorum, kedi evi yaptım kaç kere yalvardım resmen bu eve zarar vermeyın diye onu da atmışlar. ne zararı var bu canların size???
çetinbakmayan 3 yıl önce
hocam yanlız olay o değilki... her önüne yemek kabı koymayan hayvanlardan nefret etmiyor olay şu ki insanlarla daha fazla vakit geçirdiklerinden hayvanları unutuyorlar.
Mustafa bağtas 3 yıl önce
Benim gri bir kedim vardı ve daha 1.yaşında bile deildi yaklaşık 1.5 haftadır kayıptı bizim bir kulübeniz vardı orda ölü bulduk sebebi ne olabilir kıştayız açlık sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum
TAMER GÜNGÖR 3 yıl önce
Ölümcül ve sık yayılan virüsler var 3-5 gün içinde hayvanı öldürüyor. Çok kedilerim öldü birbirlerine de hemen bulaştırdıklarıı için birden fazla toplu ölüm gerçekleşiyor. Bu tip virüslere karşı zamanında aşı yapılmayan kediler gençliklerinin ötesine pek geçemiyor maalesef, doğal seleksiyon yani.
Yağmur 3 yıl önce
Benim mısır ve maviş adında 2 tane kedim var ve onlara bugünden yarına kadar mama vermedim yani yarın vericem ölüm söz konusu mudur?
Niyr mama vermedim sıkışığız yarın vericem bişey olur mu?
Elif 2 yıl önce
8 aylık kedim var 2 gunden beri hiç bişey yemedi ve sarı sıvı kusuyor halsizlik var yurumeye bile hali yok tavsiyeniz vr mi
Omer 3 yıl önce
Annemin kedisi 24 gun evde unutuldu eve dondugunde bitkin vaziyetteydi sukurler olsun su an ssgligi yerinde
Damla karaköse 3 yıl önce
Normal havada kaç gün aç susuz kalır
mahmut efe 3 yıl önce
merhaba ben gaziantep te oturuyorum yaşım 10 ve ben sokakda kedi besliyorum o kedi bir depoya girdi ve 2 gündr miyavlıyor çok üüldüm acaba bişey olmaz demi ölmez
Melisa 3 yıl önce
Çok güzel
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36