Chinchilla Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Kedi 04.09.2020, 12:53
Chinchilla Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Çinçila kedisinin Ankara ve İran kedileri gibi uzun tüylü kedi cinslerinden biridir.  tüyleri karışık renklerde olduğu halde yinede en çok tercih edilenleri açık krem,  sarı ve beyaz renklerde olan kedilerdir.  Dost canlısı ve sakin doğası ile bir de yumuşak olan melodik sesi Çinçila kedisinin benimsenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.  Gözleri siyah bir kalemle çizilmiş gibidir burnunun çevresi onun cinsinin tanınmasında ortaya çıkan önemli bir özelliktir.  Göz şeklinin etrafının sürme çekilmiş gibi olması içinin mavi ile yeşil sonunda olması bu kediyi benzersiz bir güzellik katmaktadır.  Bu kedi aynı zamanda Sürmeli Gözlü kedi olarak da bilinir.

Çinçila(Chinchilla) Kedisinin Bakımı

Chinchilla kedisini de Diğer kediler gibi günlük olarak düzenli rutin bir şekilde devam ettirerek tüy bakımı aksatılmamalıdır.  Birkaç gün taranmazlarsa tüylerinin açılması imkansız hale gelebilir ve kırık problemleri oluşturabilir.  Düzenli olsa dahi tüy dökme mevsiminde evde ya da bulunduğu ortamda tüylerin uçuşması kaçınılmazdır.  Buna rağmen Chinchilla kedisi göz kamaştıran güzelliğinin de yardımı ile sahibinin kucağında oturmayı ve uzun uzun taranmayı çok sever.

Chinchilla Kedisi İle İlgili Garip Bilgiler

  1. Bu kedi Fars kedisine benzetirse bile burunlarının büyük olması ve göz yapılarının kalemle çizilmiş gibi ortaya çıkması onları diğer türlerden ayırmaktadır.
  2. Bu kedi cinsinin tüyleri uzundur ve sıktır.  En çok görüldüğü renkleri beyaz ve krem renkleridir.
  3. Miyavlamaları sanatsal bir müzik gösterisi verecek kadar hoştur.
  4. Bakışları ile duruşları onların asilliği bir göstergesi haline gelmiştir.
  5. Karakter olarak da Fars kedilerini andırırlar.  Eğitimleri kolaydır ve tuvalet eğitimi gibi çeşitli eğitimler hızlı bir şekilde öğretilebilir.  Sevdiği canlılara da aşırı şekilde bağlılık gösterir.
  6. Çocuklarla iyi anlaşmakta ve fazlası ile enerjiktir.  Onu sevmekten fazlaca hoşlanır ve kucakta uyumak büyük hobilerindendir.
  7. Bakımları çok zor olmasa bile tüylerine düzenli bakım gerekir.  Tüylerin bakımı eğer aksatılırsa kördüğüm haline gelebilir.
  8. Bu kedilerin de mevsimsel tüy dökme zamanları vardır ve bu zamanlarda her ne kadar bakım yapılsa bile evin içi tamamen tüy cennetine dönüşecektir.
  9. Chinchilla kedisi Ortalama olarak 14 ile 16 yıl arasında yaşar ve sağlık problemi yaşaması çok nadir görülür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12