Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Kedi 04.09.2020, 12:55
Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Vahşi bir kedi olarak görünen ancak yetiştiricileri tarafından sıcakkanlı bir kedi olduğu iddia edilen Bengal kedileri merak dolu oldukça yüksek bir türdür.  Küçük yaşlarda eğer Bengal kedisi suyla kol tutulmaz ise büyüdüğünde suya alışkanlık göstererek yüze bildiği bilinmektedir.  Bengal kedilerinin 4 farklı ırkı bilinir. 

F4 cinsi Bengal kedilerinin en uysal cinsi olduğu F2 ve F3'ün farklı mizaçlar da olabildikleri bilinmektedir.  Bengal kedilerinin Asya leopar kedileri ataları olarak kabul edilir.  Genetik bilimciler tarafından başka kedilerin nesilleri tükenme durumuna geldiğinde farklı tür kediler çiftleştirmeye başlanmıştır. 

Asya leopar kedisi iki farklı cins kedi ile çiftleştirilmeye başladıktan 20 yıl sonra bu kedi türü ortaya çıkmıştır.  Kendisine ait bir tasarımı ve benekleri olan bu kediler leoparların karakterinden uzaklaşarak evcil kediler kategorisinde bulunmaktadır.

Bengal Kedisinin Özellikleri

Bu kediler leopar deseni ile dikkat çeker.  Bengal cinsine özgü olan bu desenler asil bir görüntü sergiler.  Bengal kedisinin bakımı oldukça zor olması ile beraber sahip edilmeden önce mutlaka detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. İlk kez bir kedi sahibi olacaksa ve kişi yoğun bir iş hayatına sahipse Bengal kedileri ona göre kedi türü değildir. 

Oldukça zeki farklı ve araştırmacı olan bu tür öteki kedilere oranla daha fazla İlgiye ihtiyaç duymaktadır.  Şöyle ki eğer istediği İlgin ona verilmezse depresyona girer fazlasıyla test yapılır.  Aslında şöyle söylenebilir;  Bengalliler kişiye aşıktırlar ve ilgilerini üstlerine çekmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. 

Yani kişi hoşlanmadığı bir hareketi bu kediye yapmamasını tembihler s kedi sürekli bu hareketi yapar.  Oldukça zeki olduklarından dolu hafızalarından sürekli onunla ilgilendiğiniz anı tutar ve uygulamaya koyarlar.

Ülkemizde Bu Kedi Türü Var Mıdır?

Bengal kedisi Türkiye'de bulunmaktadır. Van ve Ankara kedisi kadar ülkemizde bulunmasa da yine de hatırı sayılır sayıda vardır.  Bengal kedisi ücretli sahiplenmesi yapılmamaktadır ve yalnızca yurt dışından getirilir petshoplar vasıtası ile temin edilir.  Bazı ilan sitelerinde de ücretli olarak temin edilebilir. 

İlgi isteyen bu türün tüy bakımı çok kolaydır kozmetik açıdan da ilginin kesilmemesi gerekir.  Tüy bakımı aks atılmamalıdır normal bir kediden farklı olmayan tüyle ek olarak 3 4 ya da haftada bir taranması yeterli olacaktır.  Bengal kedileri ilgi ile sosyali sevdiklerinden ötürü çocuklu ya da geniş aile türleri için oldukça doğru bir seçim olacaktır. 

Takip yeteneği güçlü olan bu kedilere herhangi bir eşya fırlatıldığında kişiye geri getireceği için ailece eğlenceli vakitler geçirmek mümkündür. Ayrıca bu tür köpeklerle de iyi vakit geçirebilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36