2022 Veteriner Kedi Kısırlaştırma Ücreti Ne Kadardır?

Veteriner ücret tarifesi her senenin başında bellirlenen ve veteriner klinikleri ile hayvan sağlığı ile faaliyet göstermekte olan diğer kurumların uygulaması gereken asgari ücretler olmaktadır. ‘Veteriner Hekimler Odası’ o yıl içerisinde uygulanacak olan asgari fiyatları belirlemektedir.

Kedi 13.12.2021, 13:48 08.02.2022, 13:22 Mehmet Kurt
2022 Veteriner Kedi Kısırlaştırma Ücreti Ne Kadardır?

Evcil hayvanı olan herkes aşı, iç, dış parazit uygulaması, muayene, tedavi ile ameliyat ücretlerini merak edebilmektedir. Bu ücretlerin bölgeden bölgeye değişim gösterebileceği hatırlanmalıdır.

Veteriner muayene fiyatları

Hayvan dostlarımızın sağlık durumları ve düzenli bir şekilde veteriner kontrollerinin geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Sizinle beraber uzun seneler boyunca, sağlıklı bir biçimde hayatlarına devam edebilmeleri için düzenli olarak muayene olmaları gereklidir. Belirli ücretler karşılığında hizmet görmekte olan minik dostlarımızın 2021 senesi muayene fiyatları ise aşağıda görüldüğü gibi olmaktadır:

  • Kedi Genel Muayene: 100-165 TL
  • Kedi Kontrol Muayenesi: 60-95 TL
  • Kedi Acil Durum Muayenesi: 125-190 TL
  • Dişi Kedi Kısırlaştırma: 600-9000 TL
  • Erkek Kedi Kısırlaştırma: 450-635 TL

Kedilerde kısırlaştırma operasyonları uzun vadede oluşabilecek sağlık problemlerini engelleme, kedilerin daha uzun ve sağlıklı yaşamlarının sahip olmasına destek olma ve oldukça fazla sayıda bakıma muhtaç evcil hayvan olması nedeniyle kontrolsüz üremeyi engelleme gibi sebepler ile yapılmaktadır. Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu kapsamında rahimler ile yumurtalıklar çıkarılmakta, erkek kedi kısırlaştırma operasyonunda ise testisler alınmaktadır. Dişi ve erkek kedi kısırlaştırma zararlı bir operasyon türü değildir. Hatta bu operasyonun bilinen önemli yararları da vardır. Operasyonun ve operasyon sonrası iyileşme süreçlerinin sorunsuz bir biçimde bitirilmesi için alınacak bazı tedbirler vardır.

Kedi Kısırlaştırma Ameliyatı İçin Karar Verme?

Kısırlaştırma ameliyatına karar verebilmek pek çok kedi sahibi için oldukça zor olmatkadır. Özellikle kedilerin en azından bir defa da olsa yavru sahibi olması gerektiği inançlarının yaygın olması nedeniyle bu kararı vermek çok daha zor hale gelecektir. Operasyonun detaylarını, avantajları ile dezavantajlarını öğrenmek karar verme sürecinde etkili olmaktadır.

Bu kararı verdiğinizde en çok soruların soru kedi kısırlaştırma zararlı mı sorusu olmatkadır. Elbette anestezi uygulanarak yapılan işlemlerin insanlar için olduğu kadar kediler için de belirli bir tehlike taşır fakat operasyon öncesinde gerçekleştirilecek kontrollerden sonra kedinizin herhangi bir sağlık problemi olmaması gibi faktörlerle operasyonu sorunsuz geçirme ihtimali oldukça yüksek olmaktadır. Gerçekleştirilen araştırmalarda kısırlaştırma operasyonunda herhangi bir problemin meydana gelme ihtimali ortalamabir şekilde 10.000'de 3 olarak bulunmuştur.

Dişi kedi kısırlaştırma operasyonu istemedikleri gebeliklerin önüne geçme, üreme sistemine bağlı sağlık problemlerinin oluşmasına engel olma ve kızgınlık dönemine girmekte olan kedinin dışarıya çıkma isteklerini ortadan kaldırarak herhangi bir kavgaya karışmalarını ya da bir kedi tarafından zarar görmesini engellemek için gerçekleştirilmetkedir. Operasyonun bilinen en temel dezavantajı kedinin bir daha yavrusunun olmamasıdır. Kısırlaştırmadan sonra kediler, operasyon öncesine göre daha fazla kilo alma eğilimi göstermetkedirler fakat bu düzenli veteriner hekim kontrolleri ve doğru beslenme planları kontrol altına alınabilir. Kısırlaştırma operasyonunun ardından kedilerin kilo almaması için özelleştirilmiş mamalar tüketmeleri önerilmektedir.

Erkek kedilerin kısırlaştırılması dişi kediye göre daha kolay olmaktadır. Operasyonun en temel avantajı ise erkek kedilerin uzun vade içinde testis ve prostat ile alakalı olarak sağlık problemleri için önlem oluşturma olmaktadır. Erkek kediler kızgınlık dönemlerinde dışarı çıkma eğilimi göstermektedir. Eğer kedinin dışarı çıkma alışkanlığı bulunuyorsa ya da yaşam alanında dışarıda olabilecekleri bazı noktalar varsa kızgınlık döneminde diğer kedilerle kavga etmesi ve zarar görmesi ihtimali artmatkadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04