Rüyada At Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyanızda at gördünüz ve ne anlama geldiğini mi merak ediyorsunuz? Rüyada at görmek ne anlama geliyor, detaylar haberimizde.

Hayvanlar 15.08.2020, 20:34 18.08.2020, 12:56
Rüyada At Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada at görmek sıklıkla karşılaşılan durumlardan biridir. Birçok kişi rüyasında at görüp arama motorlarında “rüyada at görmek ne anlama gelir?” sorusunun cevabını aratıyor. Siz de ne anlama geldiğini merak ediyor musunuz? Atların renginin de dünyaya bağlandığı belirtilir. Renk terapilerinde kahverengi dünyaya bağlanırken öteki renklerde görülen atların rüya tabirleri farklı yapılmaktadır.

Rüyada gördüğünüz at: "şimdi özgürlük senin olacak!" mesajı ile gelir. Rüyada görülen atın rengi de önem taşır. Örneğin, rüyada atın renginin beyaz ya da siyah olması farklı şekillerde yorumlanır. Siyah bir at, yaşantıya olumlu bir şekilde hareket edilmesi gereken enerjiye sahip olunduğunu gösterir. Ölen veya hastalanan bir atı görürseniz, kişiyi test eden bir tür durumla karşılaşmaya işarettir.

Rüyada at görmek murat olarak bilinir. Makam, rütbe ve yolculuğa delalettir. İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada at görmeyi mertebe, büyüklük, izzet, hükümdarlık, hayır ve bereket şeklinde yorumlamıştır. Ata binmeyi bilmeyen birinin, rüyasında ata binmesi, kişi için izzet ve makama, yüksek derecelere işaret eder. Birçok kere de ata binmek yolculuk olarak yorumlanır. Danyal (a.s.): Rüyada at görmeyi, izzet, şeref ve devlete delalet etmiştir. Kirmani de bununla ilgili olarak: Düşmanınız ile rakibinizi alt etmeye de işaret eder. Rüyada atın görülmesi, her türlü iyi bir rüya olarak yorumlanır. Yüksek mevkilere işaret eder. Kişinin attan indiğini görmesi ise iyi değildir ve keder alâmeti olarak bilinir.

Rüyada at güzel ev olarak da yorumlanır. Rüyada görülen atın kuyruğunun, yelesinin ve ayaklarının kızıl olması dindarlık olarak yorumlanır. Rüyada at bereket ile bol kısmete işaret eder. Rüyada atın kuyruğunda bulunan kıllarının çok fazla bulunduğunu görmek, evlat ile akrabaların çokluğuna işaret eder.

Kişinin rüyasında at görmesi bolluk, bereket ve zenginliği simgeler. Kişinin hayatta çok başarılı olacağını ve hayatının aşkını bir şekilde bulacağını simgeler. Rüyada siyah renkli bir at görmek ise ululuk, saltanat, devlet ile dünyalığa işaret eder. Kirmani'ye göre ise: Beyaz atın görülmesi dinde kuvvetli olmaya ve devlet tarafından verilecek olan mal ile itibara delil olarak bilinir. Rüyasında beyaz ata bindiğini gören kişi ise şerefe ulaşır ancak azı da olsa hüzün yaşar. Rüyada beyazımsı ve gri renkli atın görülmesi, kazançlı işlerin arkasından gitmeye yorumlanır.

Rüyada gem ile eyeri olan bir ata binmek, şeref ile yüce kadre delâlet eder. Renkli ata bindiğini görmek ise, kuvvette çokluğa; yavru ata binmek ise, zengin bir kadın ile evlenmeye işaret eder. Rüyada erkek ata bindiğini gören kişi, düşman üzerine galip gelir. Bazı zamanlarda at görmek ise, güzel inşa edilecek bir eve yorumlanmaktadır. Kır bir ata bindiğini gören kişi ise düşmanını kahreder. Yine kır bir at görmek, hayır ve bereket olarak bilinir.

Bekâr bir kimsenin kısrağa binmesi ise asil ve zengin olan bir kadınla evlenmesine delalet eder. Sağlıklı bir ata bindiğini gören kimse yaşantısında çok başarılı olacak ve hayatının aşkını bulacak anlamına gelir. Ata binen bir kişinin eşi hamileyse oğlu olur. Kuyruk tüyü çok olan at evlat ile akraba çokluğuna işaret eder. Atın öteki bir tarafa doğru sıçramasıysa, atın üzerine binen kişi için bir işe veya farklı bir düşünceye meyletmeye yorulur. Melez bir at görmek izzet ile şerefe, yüksek mertebeye ya da asil bir evlada işaret eder. Siyah ata bindiğini gören kimse kârsız bir yolculuk eder.

Rüyada genç ve cins bir at görmek ise rüya sahibinin iktidarının artacağına, rızkının çoğalacağına işaret eder. Koyu kırmızı ya da kül rengi olan yaşlı atın görülmesi ise, işlerinin bozulmasına delalet eder. Rüyada boz renginde bir ata bindiğini gören kişi ise, düşmanlarını alt eder.

Rüyada gemi olmayan ata bindiğini gören rüya sahibinin istememesine rağmen birinin emri altına girmesine ve onun emirlerini yapmak zorunda kalmasına delalet eder.

Rüyada huysuz ya da kızgın bir ata bindiğini görmek, rüya sahibinin hilekâr ve yalancı bir kimse ile ilişki kurmasına yorulur. Bundan dolayı o kişiden zarar görmesine delalet eder. Eğeri olmayan bir ata binmek ise, rüya sahibinin girişmiş olduğu işlerinden olumlu sonuçlar alamayacağına yorulur.

Rüyada bir atı öldürdüğünü gören kişi, mal ile para sahibi olur. Atı öldürmüş olduğunu görmekse mal, nimet, izzet ve kuvvet ile yorumlanır. At eti yediğini gören kişi için rüya hayırlı yorumlanmaz. Attan düştüğünü gören kişinin ise, para kaybına uğraması ya da sağlığının bozulması beklenir. Rüyada at sattığını gören kişi, ya biriyle kavga eder ya da aile hayatında geçimsizlikler bulunur.

Bir at satın aldığını gören kişi, eğer memur ise hızla terfi edecek ve yüksek mertebeye gelecektir. Erkek at iktidar ve güç olarak yorumlanır. Dişi at ise, şerefli bir kadına işaret eder. Bir kısrağa bindiğini ya da kısrağı satın aldığını gören kişi, şeref sahibi bir kadınla evlenecektir. Eğer rüya sahibi evliyse veya evlenmeye niyeti bulunmuyorsa, o zaman büyük bir araziye sahip olacaktır.

Beyaz renkteki at, doğada manevi olan ve dünyaya has bir tarzı olan kimsenin bir çeşit farkındalığa sahip olması olarak yorumlanır. Rüyada beyaz atın görülmesi ayrıntılara bağlı bulunan birçok farklı şeylere işaret eder. Atlar hızlı bir şekilde koşuyorsa eğer içinde bulunulan durumun yolunda gideceğini gösterir.

Atın binicilik okulunda uysal bir şekilde olduğunu görmek, kişinin ilerlemesi adına otoriteyi teşvik edeceğine işaret eder. Uysal bir at ise, başka kimselere karşı kendi duygularını nasıl göstereceğini de temsil eder. Rüyada bir at ya da at arabasını görmek, yaşamda bulunan zorluklarla çalışılacağını gösterirken, ilerlemek ve doğru yola odaklanmayı gerektirir.

Gerçek anlamda bir kestane renginde bir atı ya da rüyada bu renkte olan at üzerinde belirli işaret ya da simgeler gördüğünüzde çok belirgin olur. Her at, gölgelerin değişken olmasına rağmen genellikle bir renk karışımına sahip olmaktadır. Bu durum açıklandığında ruhsal olarak, kahverengi at öteki türler üzerinde kontrol ve gücün sembolü sayılmaktadır. Kahverenginin rengi sebebiyle, kişinin çevresinde bulunan insanların dünyevi ve cesur özelliklerine bakılır. Eğer kahverengi ata binilmişse, ileriye doğru önemli bağlantılara sahip olmak önerilebilir.

Siyah renkte bir at ise, yaşama pozitif bir şekilde hareket edilmesi gereken enerjiye sahip olunduğunu göstermektedir. Rüyada ölü halde ya da hasta olduğu bilinen bir at görmek, o kişinin test edileceği bir tür durumla karşılaşmasına, fakat bu deneyim sebebiyle güçlü bir kişi olarak büyümeye işarettir.

Rüyada bulunan bir at, rüyanın ayrıntılarına bağlı olup çok sayıda farklı şeyleri temsil eder. Atlar hızlı bir şekilde koşarsa, bu içinde bulunulan durumun yoluna devam edeceğine işaret eder. Kişinin kendini bir ata binerken görmesi ise başkalarından sorumlu olacağına işaret eder. Atın rengi, şekli, atın üzerindeki renk geçişleri, cinsiyeti ve kuyruğu gibi birçok şey rüyanın yorumlanmasını etkilemektedir.

Yorumlar (1)
haci 3 yıl önce
meraba
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01