Muhabbet Kuşunun Konuşması İçin Ne Yapılmalıdır?

Evinize aldığınız şirin kuşlardan biri olan muhabbet kuşunun sizinle konuşmasını istiyor fakat ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Gelin neler yapmanız gerektiğini söyleyelim.

Hayvanlar 29.11.2020, 22:30 İrem Durak
Muhabbet Kuşunun Konuşması İçin Ne Yapılmalıdır?

Muhabbet Kuşunun Konuşması İçin Ne Yapılmalıdır?

Evinize aldığınız şirin kuşlardan biri olan muhabbet kuşunun sizinle konuşmasını istiyor fakat ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Gelin neler yapmanız gerektiğini söyleyelim.

Minik Kuşa Konuşmayı Öğretmek İçin Gerekli Süre

Kafesinin yerini belirlediniz, konuşmasını istediğiniz kuşa ele gelmesini de öğrettiniz. Şimdi sıra konuşmasını öğretmekte. Öncelikli olarak şunu bilmekte fayda var ki erkek muhabbet kuşları konuşmak için daha isteklidir. Dolayısıyla muhabbet kuşları için erkek almak tavsiye edilir. Dişi muhabbet kuşlarının konuşmayacağı anlamına gelmez bu. Ancak biraz daha sabırlı ve ilgili olmak gerekir. Erkek muhabbet kuşları ise dişileri etkilemek için taklit yetenekleri gelişmiştir. Bir de sakin ve dinleyicidirler. Muhabbet kuşunun ne kadar sürede konuşacağını merak edenler için cevap ise ‘tamamen kişinin ilgisine ve sabrına’ bağlıdır demek yanlış olmayacaktır. Minik kuşun konuşması için eve geldiği süre zarfında gösterilen alaka konuşmasını hızlandıracaktır.

Eğitim Önemli Etken

Eve alınan muhabbet kuşunun konuşturulması ile ilgili fikriniz yoksa konuşma eğitimine geçmek için uygun zaman olarak yavru olduğu zamanı seçmelisiniz. 34 - 45 günlükken yavru kuşlar için eğitimin zamanı gelmiştir. Minik kuşun öncelikli olarak kafesinin yanına giderek hep aynı ses tonuyla sürekli adını söyleyerek başlayabilirsiniz. Muhabbet kuşları sizin net olarak söylediğiniz tekrarlı kelimeleri dinler. Gün boyunca kafesinde oyun oynayan minik kuşun dikkati daima üzerinizde olmasa da genel olarak kafesin bir köşesinden takip eder. Takip ettiği sırada da kafese uzak ya da yakınken basit bir kelimeyi 5 dakikalık periyotlar ile tekrarlayabilirsiniz. 5 dakikadan uzun sürede tekrarlamaya devam ederseniz minik kuşun canı sıkılabilir. Aynı zamanda da henüz yavru olan minik kuşun canı oyun oynamak istese de başka işle ilgilenip sizi dinlemeyecektir. Bu yüzden kuşa gün içerisinde 2 ile 3 seans 5’er dakikalık sürelerde de aynı ses tonu ile basit sözcüklerle konuşma eğitimi verebilirsiniz. Minik kuşun kaç aylıkken konuştuğunu merak edenler için söyleyelim; yavruluk dönemini geçirdiği ilk 6 ay. Yavru muhabbet kuşla devamlı olarak ilgilenir ve eğitimi aksatılmazsa eğlenceli saatler geçirmek mümkündür.

İnternetten Ses Kaydı İle Öğrenmesi Mümkün mü?

İnternetten ses kaydı dinleyerek öğreneceği şeklinde yaygın bir anlayış vardır. Fakat internetten farklı videolarla muhabbet kuşunu konuşturmak oldukça zordur. Siz eğer onunla konuşur ve sevginizi belli ederseniz minik kuş daha çabuk konuşacaktır.

Konuşacağını Nasıl Anlarsınız?

Minik kuşa konuşma eğitimi vermeye başladıktan yaklaşık olarak 3 ay geçti ve minik kuşunuz benzer sesler çıkarmaya başladı. İşte bu sizin doğru yolda olduğunuzu gösterir. Minik kuşa basit bir kelimeye eğitim vermelisiniz. İlk kelimeyi öğrendikten sonra ikinci ve sonrasına geçebilirsiniz. Minik kuş mutluysa ve psikolojik olarak iyi durumdaysa eğitimden 7 – 8 ay sonra 25 ile 30 kelime öğrenebilir. Fakat minik kuşa ilk öğrendiği kelimeleri unutmaması için tekrar etmek de gerekecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12