Üniversite'de Başarı İçin Stratejiler
Üniversite diğer eğitim alanlarından çok farklıdır ve farklı kuralları vardır. Özgür bir eğitim olmasının yanı sıra akademik kadroların saçma hareketlerine de ev sahipliği yapar.
Üniversite sınavı gençlerin hayatlarındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Rekabetin tavan yaptığı üniversiteye giriş sınavına hazırlık sürecinde gençler, başarılı olmak için nasıl bir yöntemle çalışacaklarına karar verememektedir.
En kötü plan bile plansızlıktan kötü olduğu bir dönemde, üniversite sınavına kararsız bir şekilde hazırlanmak başarısızlık nedeni olmaktadır. Öğrenciler sayısal, eşit ağırlık ve sözel olarak kendi aralarında sınıflara ayrılmaktadır. Alanlara göre sınava hazırlık stratejileri değişmektedir.
Sayısalcılar İçin Sınav Önerileri
Sayısal alandan sınava girecek olan öğrenciler, matematik dersine önem vermelidir. Sınava hazırlanırken özellikle matematik alanında eksik konu bırakılmamasına özen gösterilmelidir. Sayısalcı öğrenciler genellikle Türkçe dersini göz ardı etmektedir. Fakat sınavda unutulmamalıdır ki, türkçe alan bilgi sorularının en az fen kadar getirisi bulunmaktadır.
Eşit Ağırlıkçılar İçin Sınav Önerileri
Özellikle hukuk fakültesinde okumak isteyen öğrenciler için eşit ağırlık alanı önemlidir. Türk Dili ve Edebiyatı, matematik bu alan için favori derslerdir. Sınava hazırlanırken konu tekrarı yapmak ve bol miktarda örnek soru çözmek büyük önem taşımaktadır.
Eşit ağırlık öğrencileri özellikle edebiyat ve matematik konularına ağırlık vermeleri gerekmektedir.
Sözelciler İçin Sınav Önerileri
Sözelci öğrenciler, genellikle matematik ile sıkıntı yaşadığı için bu alanı seçen öğrencilerden oluşmaktadır. Sınava stratejik hazırlanmak sözelciler için daha önemlidir. Türkçe dersine ağırlık verilmeli ve tarihten olabildiğince çok soru yapmak için konu eksiklerinin tamamlanması gerekmektedir.