Tam kapanmada eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

26 Nisan Pazartesi günü belirtilen 17 günlük “tam kapanma” kararı, bugünden itibaren uygulanmaya başladı.

Gündem 30.04.2021, 13:28 İrem Durak
Tam kapanmada eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Tam kapanmada eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

26 Nisan Pazartesi günü belirtilen 17 günlük “tam kapanma” kararı, bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Tam kapanma süresi boyunca sağlık hizmetlerinden ne şekilde faydalanacağını merak eden vatandaşlar ise internet üstünden araştırmalar yapmaya başladı. Eczanelerin tam kapanma süresi içinde ne zaman açılıp ne zaman kapanacağı merak konusu olmaya başladı. İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu genelgede sağlık hizmetleri ve eczaneler ile alakalı detaylar da bulunuyor. Peki tam kapanmada eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Tam kapanmada eczaneler açık mı? Eczaneler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

17 günlük tam kapanma uygulaması bugün itibari ile başladı. 17 Mayıs sabah saat 05:00’de bitecek olan tam kapanma için vatandaşlar bu durumla ilgili olayları merak ediyor. 17 gün boyunca eczanelerden ilaç alması gerekli olan vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu “tam kapanma” genelgesinde bütün detaylar belirlendi. Buna göre tam kapanma süreci içerisinde eczaneler açık olacak mı? Eczaneler kaçta açılacak, kaçta kapanıyor?

Eczaneler açık olacak mı?

İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu “tam kapanma” genelgesinde bulunan maddelere göre eczaneler tam kapanma sürecinde açık tutulacak. Çalışma saatlerinde düzenleme yapılan eczaneler, yasak süresi boyunca saat 09:00 – 18:00 arasında hizmet vermeyi sürdürecek.

İstanbul Eczacı Odasından gelen açıklamada, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında tam kapanma ilan edilmekte olan 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında (resmi tatil günleri hariç olmak üzere) 30 Nisan Cuma gününden başlayıp 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar İstanbul il sınırları içinde yer alan eczanelerimiz için mesai saatleri 09.00-18.00'dir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, 17 Mayıs tarihinden itibaren mevcut çalışma düzeni olan 09.00 - 19.00 saatlerine geçiş yapılacağı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı saatleri

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği açıklamada hafta içi sokağa çıkma yasağının saatlerinin değişeceğini duyurmuştu. Dün yapılan açıklamada ise tam kapanmanın uygulanacağı belirtildi. 29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar da hafta içi-hafta sonu ayrımı yapılmaksızın sokağa çıkma yasağı yapılacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu günlerde bakkal, manav, market, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyette olacak.

Genelge ile birlikte "sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yerler ve kişiler listesi" duyuruldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10