Tam kapanmada alkollü içki satışı yasak mı?

Yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında alınmış olan '17 günlük tam kapanma' kararının ardından bu tarihlerde alkollü içki satışının yasak olup olmayacağı da tartışma konusu olmaya devam ediyor

Gündem 27.04.2021, 18:40 İrem Durak
Tam kapanmada alkollü içki satışı yasak mı?

Tam kapanmada alkollü içki satışı yasak mı?

Yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında alınmış olan '17 günlük tam kapanma' kararının ardından bu tarihlerde alkollü içki satışının yasak olup olmayacağı da tartışma konusu olmaya devam ediyor. Peki tam kapanmada alkollü içki satışı yasak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamı içinde 30 Nisan ile 17 Mayıs arasında tam kapanma uygulamasına geçileceğini belirtti. İçişleri Bakanlığı da yayınlamış olduğu genelgeyle bu uygulamanın kapsamlarını belirledi.

Fakat genelgede alkollü içki satışı yasağı ile ilgili herhangi bir madde bulunmadı. Sosyal medyada sıkça tartışılmakta olan konuyla alakalı olarak ilk bilgi, NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya'dan verildi. Kaya, "Alkol satışı bütün günler yasak olacak. Yapı marketler kapanacak. AVM, berber ve kuaför gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, tren, gemi, otobüs bileti alabilmek için seyahat izin belgesi şart tutulacak" dedi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş da ilk değerlendirmesinin üzerinde tekel bayilerin kapanma vakitleri boyunca 10:00 - 17:00 saatleri arasında açık olacaklarını duyursa da, ardından söz konusu yasak kararının kendilerine de belirtildiğini söyledi.

Aybaş, ABC gazetesine gerçekleştirmiş olduğu açıklamada "Bizler de alkol satışı olacağını düşündük. Ne genelgede ne Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında ne de Bendevi Palandöken'in paylaştığı mesajında alkol satışının yasak olacağı söylenmedi. Ama bugün öğrendik ki yasak tutulacakmış" dedi.

Kişisel Twitter hesabında yapmış olduğu paylaşımda da "Genelgede alkol satışı yasak diye bir ibare madde dahi yok. Maalesef üzülerek söylüyorum 17 mayısa kadar ülke genelinde pandemi ve Ramazan ayı bahanesi ile alkol satışı yasaklanmıştır" şeklinde konuşan Aybaş, "Bu yapılan özel yaşama, yeme içme kültürüne karşı açıkça darbedir. Korona bahane yasaklar şahane" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01