SON DAKİKA: ABD, ‘seyahat etmeyin’ kategorisine Türkiye’yi de ekledi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi ‘seyahat etmeyin’ uyarılarının yapıldığı kategoriye ekledi.

Gündem 17.08.2021, 15:35 İrem Durak
SON DAKİKA: ABD, ‘seyahat etmeyin’ kategorisine Türkiye’yi de ekledi

SON DAKİKA: ABD, ‘seyahat etmeyin’ kategorisine Türkiye’yi de ekledi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi ‘seyahat etmeyin’ uyarılarının yapıldığı kategoriye ekledi. ABD, haziran ayı içerisinde Türkiye’yi bu kategoriden çıkarmıştı.

Ülkemizde son zamanlarda COVID-19 vakalarının sayısında azalma yaşanırken geçtiğimiz dakikalarda Amerika Birleşik Devletleri’nden yeni bir karar alındı. ABD Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinde Türkiye’nin seyahat uyarı sayfasına güncelleme yaptı. Yeni yapılan güncelleme ile birlikte Türkiye, en riskli kategori olan ‘4. Seviye’ye çıkarıldı.

ABD, böylece Türkiye’yi ‘seyahat etmeyin’ kategorisine alarak ABD vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat yapmamalarını belirtmiş oldu. Türkiye sayfasında bulunan bilgiler “COVID-19 nedeniyle Türkiye'ye seyahat etmeyin. Terörizm ve isteğe bağlı gözaltılardan ötürü Türkiye'ye seyahat ettiğinizde daha dikkatli olun. Bazı bölgelerde risk arttı.” Şeklinde yapılmıştı.

Türkiye, haziran ayında listeden çıkarılmıştı:

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Aruba, Esvatini, Fransız Polinezyası, İzlanda, İsrail, Laos ve Tayland’ı da yüksek riskli ülkeler listesine eklemişti. Bakanlık, haziran ayında Türkiye, İtalya, İspanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin bulunduğu 61 ülkeyi en yüksek riskli ülkeler kategorisinden çıkarmıştı.

Türkiye, geçtiğimiz hafta da Almanya’nın yüksek riskli bölgeler listesine dahil edildi. COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle Türkiye’nin de eklendiği listeye ABD, İsrail, Vietnam, Kenya ve Karadağ da dahil edilmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59