Sedat Peker'in Yeni İddiaları Gündemde

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yaklaşık olarak 1 saatlik 3'üncü bir açıklama gerçekleştirdi.

Gündem 10.05.2021, 19:00 İrem Durak
Sedat Peker'in Yeni İddiaları Gündemde

Sedat Peker'in Yeni İddiaları Gündemde

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yaklaşık olarak 1 saatlik 3'üncü bir açıklama gerçekleştirdi. Peker, kendisinin Türkiye'ye getirilebilmesi için FAS'a 'İHA hibesi' yapıldığı iddiasını ortaya attı.

Hakkında "organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlaması yapılarak soruşturma sürdürülen Sedat Peker, yaklaşık 1 saatlik 3'üncü bir açıklamada daha yaptı. İşte Sedat Peker'in yeni iddiaları gündemde…

Söz konusu konuşma, Sedat Peker'in sosyal medya hesaplarından paylaşılmakta olan "Derin Devletçiler, Pelikancılar; Bir Tripoda, Bir Kameraya Yenileceksiniz" başlıklı videoyla yayınlandı.

Jandarma'ya Yanıt: Cıvıl Cıvıl Kız Nasıl Ölür?

Konuşmasında Yeldana Kaharman'ın ölümü ile alakalı olarak ortaya attığı iddialar üzerine Jandarma Genel Komutanlığının gerçekleştirmiş olduğu açıklamaya cevap veren Peker, "Ömrüm devletin içerisinde geçti. Amacım asla devleti kötülemek olmadı. Dünya yerinden oynasa katiyen böyle bir şey yapmam. Devlet ebed müddet, devlet kutsal ama devletin içerisinde görev alan her insanın söylemiş olduğu kutsal kelam olarak kabul edeceğiz diye bir kanun bulunmuyor.

O günü şu şekilde bir hikayeyle canlandıralım: Rahmetli kızcağız (Yeldana Kaharman'dan bahsediyor) Jandarma'ya geliyor ve 'Tolga Ağar'a röportaj yapmaya gittim, bana tecavüzde bulundu' şeklinde ifade veriyor. 'Hanımefendi şikayetinizi aldık, siz doktora gidip konu ile alakalı yarın bir rapor alın' (Jandarmanın cevabı). Ertesi gün 18 yaşındaki kız öldü, kendi kendine! Cıvıl cıvıl, hayat dolu kız nasıl ölür? 1 gün öncesinde şikayet eden kız 1 gün sonra öldü! Jandarma komutanı, bir üst komutanını arar, 'yanıma gel' der. Büyük komutan diğer komutana "yav kardeşim zaten kızın psikolojisi iyi değilmiş, ülke zaten gergin, tahkikata gerek yok' diyor. Tiyatro bu ya! Ayrıca da 'Sen çok başarılı bir komutansın. İnşallah ileriki zamanlarda iyi bir paşa olacaksın' demiş. 'Emredersiniz efendim!' (Peker elindeki kağıdı yırtıyor) Hani şikayet, yok, gitti! Bunların sonunda kanuni hiçbir tahkikat bulunmayacağını, göstermelik tahkikat olsa bile hiçbir sonuç alınmayacağını bilmiyorum. Ama vallahi, billahi, tallahi şunu biliyorum: Yenileceksiniz, yaptıklarınız gayrettullaha dokundu, yenileceksiniz." Şeklinde konuştu.

Konuyla alakalı olarak "Benim oraya artık bundan sonra gelmemin mümkünatı yok. Zaten getirmek için her şeyi yapıyorsunuz. Siz alıp getireceksiniz" şeklinde konuşan Peker, "Diyet olarak parmağımı koydum. İki tane müfettiş gönderin buraya. Yalan makinesi verin, devlette var. Alıp gelsinler. Yalan makinesi 'yalan söylüyor' derse eğer bir parmağım kesilecek. Parmaksız Sedat olarak anılmayı göze aldım ama siz de lütfedip müfettiş göndermeyi göze alın" ifadelerine yer verdi.

Peker, eski Bakan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak’a hitap olarak ise şunları söyledi:

“Eşkıya dizisi var ATV’de oynuyor. Turkuvaz grubunda, Serhat Albayrak, Berat Albayrak beyin abisi. Esas tehlikeli olan beyin hep o derler. Dizinin içerisine bir karakter sokmuşlar. Hafta giriyor karakter. Kimdir bu karakter? Adını Peker koymuşlar. Bir araba süren biri. Oradan birisi bir şeyler diyor, diğeri de diyor ki ‘Bırak onu o hep boş konuşur’ öyle mi? Şu anda dolu konuşacağım. Bizim Anadolu’da söz var. Havlayacağını bilmeyen köpek eve kurt çağırır. Madem böyle konuşalım. Biraz dolu, deniz kadar okyanus gibi dolu. Beni haber yaptınız ya ben hızlı öğrenirim. Şimdi gazeteciliğe merakım başladı. Beni dizi karakterlerine sokun, siz o zaman göreceksiniz. O zaman vallahi göreceksiniz. Dünyada birinci sırada haber nasıl olunuyormuş izleyeceksiniz. Ben çabuk öğrenirim hem de çok çabuk. Bana ‘bizim ilgimiz yok’ şeklinde konuşuyorlar. Pelikan grubunun yönlendirmiş olduğu kendi televizyonlarında dizilerin içerisine imgeleme bırakıyorlar. FETÖ’yle onla bunla. Oktay Kaynarca kardeşimi aradım. Bu şekilde beni arıyorlar. 'Haberim yok, mümkün değil’ diyor. Beni yapımcı arkadaşla bir görüştürsene dedim. ‘Ben konuşurum’ dedi. Sonrasında aradı, ‘tesadüf, denk gelmiş’ diyor. Adamın adı Peker, boş konuşurmuş. Ben de çocuğum, ben de malım ya. 'Ne yapalım?' diye sordu Oktay. Ben de 'öbür bölüm de Peker boş konuşmamış şeklinde bir şey ekle' dedim. Dedi ‘bunu yapamayacaklar’. Ne yapabiliyorlar dedim? Dedi ‘O karakteri diziden çıkarırlarmış’ dedi. Olmaz kardeşim dedim.”

Fas'a 'Peker karşılığı İHA' iddiası

Kendisini Türkiye'ye getirilmesi karşılığında Fas'a İHA hibe edilmiş olduğu iddiasını ortaya atan Peker, "Allah'tan Fas Kralı namuslu bir adam. Babasından gelen bir geleneği bulunuyormuş, kendisine teslim olan kimseyi vermeyecekmiş. Suudi Arabistan'dan gelenleri de vermiyormuş" şeklinde konuştu.

Kendisinin kaçırılmak istendiğini söyleyen Peker, "Beni kaçırmak için gelmiş olan arkadaşlara bir sözüm bulunuyor: Beni öldürsünler. Bak yemin ediyorum. Ben anlayamam bilemem bunlar devlet görevlisi midir yoksa suikastçi midir nedir, kendimi korurum. Canım yanar eğer bir devlet görevlisi ile çatışmada ölürsem, öldürülürsem. Yapmayın" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01