Şebboy Çiçeği: Şebboy Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Şebboy çiçeğinin anlamı renklerine bağlı olarak değişmektedir.

Gündem 06.09.2024, 20:00 Halil Uzan
Şebboy Çiçeği: Şebboy Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Şebboy, “turpgiller” ailesinin en meşhur üyelerinden biridir. Şebboy, Farsça kökenli bir kelime olup “gecenin kokusu” anlamını taşımaktadır. Çünkü şebboy çiçeği geceleri ve havanın kapalı olduğu vakitlerde oldukça muazzam bir koku yaymaktadır. Şebboy çiçeğinin anavatanı Akdeniz ikliminin görüldüğü ülkelerdir. Yani Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde bu muazzam koku ile tanışabilmeniz mümkün. Genellikle bahçe ve evde saksılarda yetiştirilse de kesme çiçekçilikte de yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle kokusundan dolayı kozmetikte büyük bir alanda kullanılmaktadır.

Şebboy Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Şebboy çiçeğinin anlamı renklerine bağlı olarak değişmektedir.

Beyaz Şebboy

Beyaz şebboy çiçeği, saf ve temizlik unsurlarının karışmış halini temsil eder.

Pembe Şebboy

Pembe şebboy çiçeği, yeni aşklar, sadakatli aşk, sıcak ilişkiler gibi unsurların karışmış halini temsil eder.

Mor Şebboy

Mor şebboy çiçeği, asil ve sevgiye derince bağlanma unsurlarının karışmış halini temsil eder.

Şebboy Çiçeği Hangi Amaçla Hediye Edilir?

Şebboy çiçeğini hediye ederken bu çiçeğin rengini göz önüne tutarak bir tercih yapmalısınız. Örneğin; sizinle ikili ilişkilerde duygusallık yaşayan birine hediye etmek istiyorsanız pembe, akraba ya da cenaze törenleri için beyaz, tutkulu bir aşk ya da iş ilişkisi yaşadığınız kişiye mor şebboy çiçeği hediye edebilirsiniz.

Şebboy Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Şebboy çiçeği kullanım alanı olarak oldukça yaygındır, fakat en yaygın olduğu sektör kokusundan dolayı kozmetik sektörü ve yapısındaki yararlı maddelerden dolayı ilaç sektörüdür. Kozmetik sektöründe parfüm, krem, yağ, sabun vb. ürün yapımında kullanılan şebboy çiçeği, ilaç sektöründe ise ek olarak kullanılabilmektedir.

Şebboy Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Şebboy çiçeği, içeriğindeki yararlı maddeler neticesinde hemen hemen tüm alanlarda kullanılmakta olup bu çiçeğin insanla etkileşime geçilmesi halinde aşağıda listelenen faydalar gözlemlenir.

  • Muhteşem bir idrar söktürücüdür.
  • Bünyesinde bulunan keskin koku sayesinde sinirlerin gevşemesini sağlar.
  • Psikolojik kökenli rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılmaktadır.
  • Muhteşem bir nemlendiricidir. Şebboy çiçeği suda kaynatıldıktan sonra ayakların bu suda dinlendirilmesi sayesinde topuklardaki çatlaklar ortadan kalkar. Ayrıca ayak kokusunun oluşumunu önler.
  • Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Biraz bal ve biraz şebboy çiçeği tozu eşit oranlarda karıştırılıp yaranın üzerine sürülürse hem yara iyileşir hem de yara izi ortadan kalkar.
  • Çay olarak tüketildiğinde cildin daha esnek durmasına yardımcı olur. Ayrıca bu çay ile ağız çalkalanırsa hem ağız içerisinde bulunan iltihapları hafifletir ve yaraları hızlı iyileştirir hem de ağız kokularının önlenmesine yardımcı olur.

Yorumlar (0)