ptt Kart Şifresi Nasıl Alınır?

Son zamanlarda banka ve bankamatik özelliklerini kullanmaya başlayan PTT artık müşterilerine PTT kartı üzerinden de hizmet vermeye başladı. Peki PTT kart şifresi nasıl alınır?

Gündem 09.04.2020, 18:13 12.09.2020, 00:47
ptt Kart Şifresi Nasıl Alınır?

Uzun zamanlardır posta, telgraf ve telefon hizmetleri gerçekleştirmek için kullanılan devlet kurumu olarak PTT, yakın geçmişte başlattığı banka hizmetleri ile daha alternatif bir kurum haline gelmiştir. Eski dönemlerde PTT üzerinden posta çeki veya havale yöntemi ile para göndermek ve almak mümkün olurken, bu işlem için gişeden sıra alarak hizmet almanız ve beklemeniz gerekiyor bu da zaman ve enerji kayıplaırna neden oluyordu. Ancak şimdilerdePTT Kurumu, PTT Bank adı altında ek bir kurum ile banka hizmetleri vermeye başladı. Böylece havale ve posta çeki gibi basit işler atm veya internet şubesiyle kolayca yapılabilir hale geldi.

Artık yeni sistem ile PTT  81 vilayette ve ilçelerde olmak üzere şubeleri sayesinde hem banka işlemlerini hem de bankamatik işlemleri gerçekleştirmek için yeni bir sistem ile hizmet veriyor.

Adınıza oluşturulan bir banka hesabı ve çıkarılan banka kartı ile sistemdeki gibi banka çeki gönderme ve para gönderip alma işlemlerini artık bankamatik üzerinden yapabiliyor ve bu işlem için PTT kartı kullanıyorsunuz.

Bu hizmetler yeni soruları da beraberinde getirdi.PTT bankamatiklerinde PTT kart ile işlem gerçekleştirmeniz için PTT kart şifresine sahip olmanız gerekiyor.  Yüzlerce PTT müşterisi PTT kart şifresi nasıl alınır yardım almaya başladı. İşte PTT kart şifre alma yöntemi...

Eğer PTT kart kullanımı için:

  • ilk defa şifre almanız gerekiyorsa yapmanız gereken çok basit bir işlem bulunuyor. Sadece PTT kartınızı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kartınızı yanınıza alarak PTT Bank şubesine gitmeniz ve görevliden tekrar şifre istemeniz gerekiyor.Yurt içinde veya yurt dışında kullanılabilen PTT kart, daha önceden belirlenmiş bir şifre ile kullanırken, kart aidatı ödemeden işlem gerçekleştirilebilir. Kurum tarafından ilk kullanım için size verilmiş olan şifreyi güvenliğiniz açısından daha sonrasında değiştirmeniz doğru olacaktır. Değiştirme işlemi gerçekleştirmek için sahip olduğunuz şifreyi PTT bankamatikten ilk defa kartınızı taktıktan sonra kullanabilir ve bankamatik menüsü sayesinde şifre değiştirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • kart şifresini unutmanız halinde 444 1 788 PTT çağrı merkezine ulaşarak yine şifre yenileme işlemi talep edebilirsiniz. Ancak telefon çağrı merkezi üzerinden şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilmeniz için kullandığınız GSM numarasının daha önceden PTT sisteminde tanımlanmış olması gerekmektedir. PTT Kartınızın şifresini unuttuysanız veya yeni bir şifre almak istiyorsanız bu işlemi sms yolu ile de rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.  PTT'nin müşterilerine sunmuş olduğu bir kolaylık olan Sms sistemi sayesinde PTT Kart şifrenizi yenileyebilirsiniz. PTT sistemlerinde kayıtlı olan cep telefonu numaranız üzerinden  SİFRE yazıp boşluk bırakarak 4 haneli PTT Kart şifrenizi sonrasında bir boşluk daha bırakarak PTT kart arkasında yer alan 7 rakamlı numarayı yazarak 3290 a mesaj atmanız gerekmektedir.  Bu şekilde Ptt Kart şifrenizi  güvenlik amacı ile yenilemek istediğinizde ya da eski şifrenizi unuttuğunuzda sms yolu ile yenileme işlemi yapabilirsiniz.

Yorumlar (5)
Melisa Su 4 yıl önce
Kartın arkasında 7 basamaklı şifre bulunmuyor nası yapabilirim 3 haneli bir numara yazıyor
Hikmet çatkın 4 yıl önce
Kartımın arkasindaki 7 rakamı bulabilsem şifre değiştirmek çok kolay olacak ama ne yazikki 3 rakam var
Ozkan kulek 4 yıl önce
Kartin arkasında 7 rakamida yazalardı iyiydi
Ibrahim Bostancı 4 yıl önce
Şu kartın arkasındaki 7rakamli numarayı bulmaya kim yardımcı olablir.?
Şadiye bilkay 4 yıl önce
Şifremi unuttum
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12