Murat Ersoy Kimdir?

Murat Ersoy nereli? Murat Ersoy kaç yaşında? Murat Ersoy ne yapıyor? Murat Ersoy şirketleri nelerdir? Murat Ersoy kiminle evli?

Gündem 10.11.2020, 09:27
Murat Ersoy Kimdir?

Murat Ersoy, şu anki Turizm Bakanı olan ve kendisi ile tek yumurta ikizi olarak dünyaya gelen, Mehmet Nuri Ersoy'un kardeşidir. Babası Ali Haydar Ersoy'dur. 1968 doğumlu olan Ersoy, İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Aslen Antalyalı olan Murat Ersoy, şu anda ETS Grup Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Kardeşi ile beraber Atlas Global ve Atlas Holiday gibi şirketler ile beraber, turizm sektöründe hizmet veren bir iş adamıdır.

Murat Ersoy Öğrenim Hayatı

Murat Ersoy, ilk ve orta öğrenimini doğmuş olduğu İstanbul'da tamamladı. Daha sonra, İstanbul Alman lisesinde okuyan Ersoy, buradan mezun oldu. Daha sonraki öğrenim hayatına İstanbul Üniversitesi ingilizce işletme bölümünde okuyarak devam etti.

Buradan mezun olan Murat Ersoy, kardeşi ile beraber uzun yıllardır Türkiye'de hizmet veren Atlasglobal ile devam etmektedir. Kendisi ingilizce ve almanca olmak üzere iki tane yabancı dil bilmektedir.

Murat Ersoy Özel Yaşamı

Murat Ersoy hayatını, 2006 yılında eski parlementer ve turizmci olan Mehmet Bozkur'un kızı olan Nisa Bozkurt ile birleştirmiştir. Kendisinden 2 çocuk sahibi olan Murat Ersoy, iyi bir aile babasıdır.

Evlilik hayatı oldukça sakin olan ve magazin haberlerinde yer almayan Murat Ersoy, daha şimdiden çocuklarının kendi mesleği ile ilgilenmelerini teşvik etmektedir ve çocuklarını turizm alanında okumaları için tahsil almalarını sağlamaktadır.

Murat Ersoy İş Hayatı

Murat Ersoy, babası gibi turizm işi ile ilgilenmeye erken yaşlarda başladı. Babası İbradlı inşaat müteaatliği yapmış olan Ali Haydar Ersoy'dur. Kendisinin ilk iş tecrübesi daha 16 yaşlarında, ikiz kardeşi ile beraber, Bodrum'da bulunan tatil köyü ile olmuştur. Eski adı Ersoy Turistik olan ve şimdiki ismi ile, ETS Tur olan firma ile, 1991 yılında geniş çaplı iş hayatına başlamıştır.

Ersoy bu firma ile Türkiye'de bulunan pazar liderliğini eline almış ve elinde tutan bir kişidir. Hem otel işletmeciliği, hem de turizm alanında geniş bir yelpazede büyümeye devam etmiştir.

ETS Grup bünyesinde ise, hem Türkiye içerisinde, hem de Kıbrıs gibi Türkiye dışında, 10 tanenin üzerinde otel yaptırmış ve yaklaşık olarak bu otellerin kapasiteleri, 10.000 adettir. Bu oteller oldukça kaliteli ve 5 yıldızlı otellerdir.

Murat Ersoy iş hayatına kendi firması ile güçlerini 2004 yılının Nisan ayında, Öger Tur ile birleştirerek devam etmiştir. Atlas Jet'in kurucusu olan Öger Tur ile beraber ortaklık yapan Murat Ersoy'un sahibi olduğu ETS Tur, bu hislerin %50 oranında hissesine sahiptir. Bu hisse ise, Şubat ayının 2006 yılından itibaren %90 oranından olunmak kaydı ile Atlas Jet kendileri tarafından satın alınmıştır.

Murat Ersoy'un aktif olarak hissesi olan firmaları şunlardır;

  1. Ets Group
  2. Atlas Jet
  3. Voyage Oteller Grubu
  4. Atlas Holiday Turizm
  5. Elexus Hotel

Murat Ersoy şu anda hale yeni proje aşamasında olan ve inşaat halinde bulunan çok sayıda 5 yıldızlı otellerin sahibi olarak iş hayatına devam etmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14