Euro 37,06 %0,17
Dolar 34,22 %0,05
Sterlin 44,52 %0,21
Altın 3.008 %0,54

Mobil Bankacılıkta Güvenlik Açığı: Dolandırıcılar İsimleri Kullanarak Yüz Binlerce Liralık Kredi Çekiyor! Mağdurların Şok Edici Deneyimleri

Mağdur vatandaşlar, yaşadıkları sorunların çözümünde bankaların tepkisiz kalmasından şikayetçi. Kredi çekme işlemi esnasında banka tarafından kendilerine ulaşılmadığını belirten bir mağdur, “Dolandırıcı benim başka bankadaki hesabıma para gönderirken o işlem durduruldu.

Resim G02jzJxcOk

Son zamanlarda dolandırıcılar, vatandaşların mobil bankacılık bilgilerini ele geçirerek isimleri üzerinden yüksek meblağlarda kredi çekmeye başladı. İzmir, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul gibi şehirlerde yaşayan birçok kişi, sabah uyandıklarında telefonlarından gelen kredi bildirimleriyle sarsıldı. Bir mağdur, “308 bin 700 TL kredi çekildiğini öğrendim ve bu miktarın 4 dakika içinde farklı kişilere transfer edildiğini gördüm. Bir gecede hayatım mahvoldu” diye anlatıyor. Bu tür olaylar, birçok insanın ciddi finansal kayıplar yaşamasına ve ruhsal olarak zor bir dönem geçirmesine yol açıyor.

Bankaların Sorumluluğu ve Hukuki Süreçler

Mağdur vatandaşlar, yaşadıkları sorunların çözümünde bankaların tepkisiz kalmasından şikayetçi. Kredi çekme işlemi esnasında banka tarafından kendilerine ulaşılmadığını belirten bir mağdur, “Dolandırıcı benim başka bankadaki hesabıma para gönderirken o işlem durduruldu. Fakat ilk dolandırıcılık sırasında kimse beni aramadı” şeklinde ifade ediyor. Hukukçular ise bu tür olayların bankaların güvenlik zaafiyetlerinden kaynaklandığını ve mağdurların tazminat davaları açabileceğini vurguluyor. Mağdurlar, “Hiç kullanmadığım kredinin taksitlerini ödüyorum. Normalde böyle bir kredi için bankalar onay vermez, bu kadar hızlı nasıl gerçekleşti?” diyerek dolandırıcılığın nasıl mümkün olduğuna dair sorular soruyor. Bankaların ve mobil bankacılık platformlarının, mümkün olan en kısa sürede güvenlik önlemlerini artırması ve mağdurları korumak için gerekli adımları atması elzem görünüyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<