Mesut Toprak Kimdir?

Mesut Toprak nereli? Mesut Toprak kaç yaşında? Mesut Toprak hangi şirketlerin sahibi?

Gündem 02.11.2020, 10:50
Mesut Toprak Kimdir?

Türkiye’nin en önemli sektörlerinden bir tanesi olan turizm, Mesut Toprak adındaki iş insanı ile de yıllardır çalışmaktadır. Mesut Toprak 1959 yılnda İstanbul’da doğmuş, fakat aslen Malatya Darede’li olmaktadır. Hatta Zeytinburnu’nda bulunan 36 katlı Onaltıdokuz gökdelenin sahibi olmaktadır.

Mesut Toprak hem turizm, hem inşaat hem de gayrimenkul anlamında birçok projeye imza atmıştır. Mesut Toprak aynı zamanda Tay Group Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Mesut Toprak’ın Eğitimi ve İş Hayatına Girişi

Mesut Toprak hayatın getirdiği zorluklarla beraber, iş hayatını ve eğitimi bir arada yürütmeye çalışanlardandı, fakat bu durumun zor gelmesiyle okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. 1972 yılında Sultanhamam’da çalışmaya başlar.

5 yıl kadar birçok farklı şirketlerde, farklı alanlarda çalışmaya devam etti. 5 yıl sonrasında 1977 yılında Mesut Toprak Sultanhamam’da ilk kurduğu şirketi ile ticarti hayatına adım atmıştır. 1987 yılına kadar, 10 yıl boyunca birçok Anadolu firmalarına mal satışında bulundu ve 1989 yılına kadar sadece kumaş ticareti üzerine çalıştı.

Tayteks Giyim Markası

1989 yılında giyim sektörüne girerek, Tayteks adındaki tekstil firmasını kurdu. Mesut Toprak bu tür işlerde tek başına yürütemeyeceğinin farkındaydı. Bu sebeple Tayteks’in ortağı olarak Vedat Pembecioğlu vardı. Konfeksiyon, yani tekstilde Osman Akdağ ve sonrasında girecek olan turizm de ise Tavit Köletavitoğlu oldu.

İlk Fabrikası

Mesut Toprak kendi çapında birçok ilklere imza attı ve bunlardan bir tanesi, Çorlu’da inşaa ettiği ilk fabrikası olmuştur. Bu fabrika 1995 yılında inşa edildi. Ayrıca kenarda duran maddiyatlarıyla 2001 yılında Bolu’da bulunan Yeni Dünya Tekstil Şirketi’ni satın aldı.

Parası olan adamlar acaba ne yapıyor diye düşünenler vardır mutlaka. Kimi insanlar ne yapacağını bilemez, kimi insanlar öyle planlı ve projeli hareket eder ki, Mesut Toprak gibi adım adım ilerleyerek hayatını maneviyatla zenginleştirmiştir.

Mesut Toprak’ın Otelciliğe Girişi

Mesut Toprak’ın otel işletmeciliğe girişi 2004 yılında başlamıştır. Öncelikle Astay firmasını kurarak adımını attı ve sonrasında Four Seasons Otelleri’ni satın alarak otel işletmeciliğine girmiş oldu. Bugüne kadar 2 bin 500, hatta 3 bin kişiye yakın çalışanı olmaktadır.

Mesut Toprak otel işletmeciliği anlamında Türkiye’nin en büyük iş insanlarından biri olmaktadır. Mesut Toprak’ın oğlu, Osman Hulusi Toprak, iş insanı Fuat Tosyalı’nın kızı, Şeyda Tosyalı ile 4 Mart 2013 tarihinde evlendi.

Mesut Toprak ciddi anlamda Türkiye’ye hem maddi hem de manevi anlamda katksı olan bir iş insanıdır. Sadece turizm için değil, aynı zamanda yukarıda belirttiğimiz üzere, hem gayrimenkul, hem inşaat sektörü, hem sanat, hem eğitim, hem spor ve birçok farklı alanlara el atan bir iş insanı olmuştur.

Bugüne kadar atmış olduğu proje imzalarıyla Türkiye’ye ve aynı zamanda dünyaya başarılarını kanıtlamıştır. Hayat bazen istediğiniz gibi yürümeyebilir, fakat akıllıca adım attığınız sürece çok büyük başarılar elde edebilirsiniz. Aynı Mesut Toprak’ın yaptığı gibi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01