Euro 37,07 %0,19
Dolar 34,22 %0,04
Sterlin 44,52 %0,23
Altın 3.008 %0,54

MEB, Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alacak: Başvurular Başladı! Temizlik Personeli Alımında Detaylar ve Başvuru Süreci

MEB'in 30 bin temizlik görevlisi alımında başvurular bugün itibarıyla başlamış durumda. Başvuruları gerçekleştirmek isteyen adayların belirli şartları sağlaması gerekiyor.

Resim dKWpSxJx1M

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki temizlik personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla 30 bin ek temizlik görevlisi alacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, MEB'e tahsis edilen bu kontenjanların koşullarının bakanlık tarafından belirleneceğini belirtti. Okullarda halihazırda kadrolu olarak yaklaşık 45 bin temizlik personeli görev yaparken, yeni alımların yapılmasıyla iş gücü eksikliğinin giderilmesi hedefleniyor. Başvurular, e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak ve üç gün sürecek.

Başvuru Şartları ve Ücret Bilgileri

MEB'in 30 bin temizlik görevlisi alımında başvurular bugün itibarıyla başlamış durumda. Başvuruları gerçekleştirmek isteyen adayların belirli şartları sağlaması gerekiyor. Aylık asgari ücret üzerinden çalışacak olan yeni temizlik personeline, işe gelmedikleri her gün için günlük 667 lira kesinti yapılacak. Aylık ödemeler, bunun yanında haftada 3 gün çalışacak olanlar için de düzenlenecek. Okullarda temizlik personelinin sağlanması, eğitim kurumlarının hijyen standartlarını artırmak ve öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim almasını sağlamak açısından büyük önem taşıyor. MEB’in bu alım süreci ile birlikte, temizlik alanındaki sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<