Manolya Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Manolya çiçeğinin hediye amaçlı olarak kullanılmasında düşünmenize kesinlikle gerek yok. Çünkü bu çiçeği siz istediğiniz kişiye hediye edebilirsiniz.

Gündem 08.09.2024, 00:00 Halil Uzan
Manolya Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Manolya, “manolyagiller” ailesinin en meşhur üyesidir. Anavatanı Kuzey Amerika’nın doğu kesimleri ve Güneydoğu Asya bölgesi olan manolya çiçeği, edebiyatta birçok şairin diline dolanmış eşsiz çiçeklerden biridir. “Nazlı Güzel” olarak bilinen manolya, bazı dinlerde batıl inançlara indirgense de mitolojik olarak bakıldığında büyük bir anlam taşımaktadır.

Manolya Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Manolyanın çeşitli renkleri vardır: sarı, pembe, beyaz ve daha pek çok renk… Ancak manolyanın sahip olduğu anlamlar renklere göre farklılık göstermemektedir. Genel olarak bakıldığında manolya; aşk, tutku, asalet, saygı, vb. daha pek çok olumlu kavramın birleşmiş halini temsil etmektedir.

Manolya Çiçeği Hangi Amaçla Hediye Edilir?

Manolya çiçeğinin hediye amaçlı olarak kullanılmasında düşünmenize kesinlikle gerek yok. Çünkü bu çiçeği siz istediğiniz kişiye hediye edebilirsiniz. İster sevgili ister arkadaş ister bir hasta yakınınız yani her kişiye her alanda manolya çiçeği hediye edebilmeniz mümkün.

Manolya Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Manolya çiçeği üzerinde Amerika’da yapılan araştırmalar neticesinde antibiyotik özellikler tespit edilmiş ve bu yüzden bu çiçeğin özütleri ilaç yapım sanayilerinde sıkça kullanılmıştır. Ayrıca sigara bıraktırıcı yani bir nevi sigaradan nefret ettiren maddeler de barındırdığından sigara bırakma ilaçları içerisinde de bu çiçeğin özütleri kullanılmaktadır. Kozmetik alanda yapılan uçucu yağların da cilde yararları tespit edilmiştir.

Manolya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Manolya çiçeğinin bünyesinde bulunan yararlı maddeler sayesinde bir çok hastalık şifa bulmaktadır. Manolya çiçeğinin yararları aşağıda listelenmiştir.

  • Kaynatılmış manolya çiçeği suyunun içerisine bez bandırılıp alın çevresine yerleştirildiği zaman ateşi düşürücü etkisi vardır. Ayrıca baş ağrılarına da bu şekilde iyi gelmektedir.
  • Sigara içen kişilerin akciğerlerinin temizlenmesine ve bu kişilerin sigarayı bırakmasına yardımcı olur.
  • Manolya çiçeğinin kremsi bir püre haline getirilip vajinaya sürülmesi halinde vajinada meydana gelen enfeksiyonlarda azalma gözlemlenir. Ayrıca burada meydana gelen aşırı akıntılar da kesilir.
  • Psikolojik rahatsızlıkların tedavi aşamasında sinirlerin ve kas sistemini gevşemesine yardımcı olur.
  • Kabukları yılancık, hazımsızlık, dizanteri gibi rahatsızlıklar için ilgili şekilde kullanıldığında bu hastalıkların tamamen kaybolmasına yardımcı olur.
  • Çay olarak düzenli tüketildiği takdirde metabolizmanın hızlanmasına ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Böylece kilo vermek kolaylaşır.
  • Saçlara suyu sürüldüğü takdirde saç tellerinin kalınlaşmasına ve dökülmelerin azalmasına yardımcı olur.
  • Manolya kabuklarının püre haline getirip bal ile karıştırıp cilde sürülmesi halinde ciltteki tüm deformasyonların (akne, kırışıklık, yara, ten rengi eşitsizliği vb.)giderilmesine yardımcı olur.

Yorumlar (0)