Koronadan ölen ünlüler

Korona virüs dünya genelinde yayılım gösteren ve pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olan büyük bir hastalık olarak devam ediyor. Ülkemizde de pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Alınan tedbirlere rağmen yayılım hızı düşmeden hala aramızda olan bu virüs nedeniyle çok sayıda ünlü isim de ne yazık ki hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

Gündem 20.12.2020, 02:03 Mehmet Kurt
Koronadan ölen ünlüler

    Sadece ülkemizde değil dünya çapında tanınan ünlü isimler arasında da hayatını kaybedenler oldu. Herkesin merak ettiği koronadan ölen ünlüler için tüm detayları hazırladık. Kimler virüse yakalandı? Kimler hayatını kaybetti? Ülkemizde hayatını kaybeden ünlü isimler kimlerdi? Merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtlarına içeriğimizin devamından erişebilirsiniz…

Türkiye’de Koronadan ölen ünlüler

Ülkemizde pek çok sağlık çalışanı ve ünlü isim hayatını korona virüs nedeniyle kaybetti. Koronadan ilk hayatını kaybeden isim ise dâhiliye uzmanı olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu oldu. Diğer hayatını kaybedenler ise;

  • Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu; 1952 yılında hayata Rize’de gözlerini açan başarılı doktor Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu emekli olduktan sonra da mesleğine devam etme kararı aldı. İlk koronavirüs vakalarına bakan isim olarak da tanınıyordu. Baktığı hastalardan virüsü kapan Taşçı uzun süre direnç gösterdikten sonra virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Kendisi 3 çocuk babası ve evliydi.
  • Patoloji uzmanı Prof. Dr. Feriha Öz; Yine sağlık alanında tanınan isimlerden biri olan Patoloji uzmanı Prof. Dr. Feriha Öz de koronadan ölen ünlüler arasında yer alıyor. 87 yaşında olan Öz aynı zamanda İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak hizmet veriyordu.  2 çocuk annesi olan öz hastalığa yenik düşerek 2 Nisan tarihinde hayatını kaybetti.
  • Aytaç Yalman; Aytaç Yalman eski kara kuvvetleri komutanı olarak hizmet vermiş olup, ölümü pek çok kişiyi yasağa boğmuştur. Korona virüse yakalandıkta sonra 79 yaşındayken koronadan ölen ünlüler arasında yer aldı.
  • Turhan Kaya; Ünlü dizi ve sinema oyuncusu olan Turhan Kaya’da korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden ünlüler arasında yer alıyor. Ölene kadar pek çok önemli dizi ve sinema oyununda yer alan Kaya2nın ölümü hayranlarını yasa boğdu.
  • Haydar Baş; BTP genel başkanı olan haydar Baş da koronadan ölen isimler arasında yer alıyor.  1947 doğumlu olan Baş aynı zamanda 7 çocuk babası olarak biliniyor. Nisan ayında yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.
  • Ömer Döngeloğlu; Ünlü din adamı olan Ömer Döngeloğlu da korona virüs nedeniyle geçtiğimiz aylarda hayatını kaybedenler arsında yer aldı. Ünlü ismin vefatı Türkiye’yi yasa boğarken, uzun süre videoları sosyal medya hesaplarında viral olarak yansıdır.

Türkiye’de koronadan ölen ünlüler gibi, yurt dışında da bazı ünlü isimler hayatını kaybetti. Örnek vermek gerekirse Japonya’nın ünlü komedyeni olan Ken Şimura da hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36