Euro 37,22 %0,12
Dolar 34,21 %0,12
Sterlin 44,67 %0,02
Altın 2.927 %0,05

Köpeklerde mama değişimi zararlı mı?

Köpeğiniz, potansiyel sindirim sistemi sorunlarını önlemek için yeni mamaya yavaş bir şekilde alıştırılmalıdır.

Resim SWVIe7RLQP

Köpeklerde mama değişimi zararlı mı?

Köpeğiniz, potansiyel sindirim sistemi sorunlarını önlemek için yeni mamaya yavaş bir şekilde alıştırılmalıdır. Köpeğinizi yeni beslenmesine güvenli ve dikkatli bir biçimde alıştırabilmek adına basit, yedi günlük rehberimizi takip etmenizde fayda var. Peki Köpeklerde mama değişimi zararlı mı?

Köpeğimin mamasını değiştirmeyi hangi vakitte düşünmeliyim?

Köpeğinizin mamasını değiştirmenizin zamanı geldiğini ya da gerektiğini düşünebilirsiniz. Değiştirmek istemenizin altında farklı sebepler bulunabilir örnek olarak;

Köpeğiniz hayatındaki yavru, yetişkin ve yaşlı evreler olmak üzere üç kilit geçiyor olabilir. Bu yaşam evrelerinden her biri için, özel beslenmenin yarar sağlayabileceği benzersiz ihtiyaçları bulunmaktadır.

Köpeğiniz hamile ise köpeğinizin beslenmesini tekrardan düzenlemeniz gerekmektedir. Çünkü emzirmekte olan bir köpek ekstra enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda verebileceğimiz öneri; gebelik döneminin sonlarına doğru mamanın değiştirilmesi ve emzirme vaktinin sonuna kadar yüksek enerjili beslenme uygulanması gereklidir.

Deri hassasiyeti ya da sindirim sistemi hassasiyeti gibi ek beslenme desteklerine gereksinim duyulan ya da klinik olarak özel bir beslenme şekline ihtiyaç duyulması durumunda değiştirilebilir.

Köpeğinizin mamasının değiştirilmesi ya da kademeli geçiş yapılması

Başka bir mamaya geçmeye karar verdiğiniz zaman kademeli bir geçiş yapmayı önermekteyiz. Evcil hayvanınızı yeni mamasına acele etmeden yavaşça alıştırmanız, sindirim sistemi problemlerini önlemenize yardımcı olacaktır. Bu işlem genellik olarak yaklaşık bir hafta sürmektedir ve sürecin iyi gittiğinden emin olabilmek adına evcil hayvanınızı takip etmeniz iyi bir fikir olabilir.

Yeni mamaya geçiş süreci nasıl izlenmelidir?

Evcil hayvanınızın sindirim sistemi sağlığını korumak adına, yeni mamaya geçiş 5-7 gün gerektirecek süreyle kademeli olarak yapılmalıdır. Bu konuda önerimiz:

Değişimin 1. ve 2. Günü : %75 mevcut mama + % 25 yeni mama

Değişimin 3. ve 4. Günü : %50 mevcut mama + %50 yeni mama

Değişimin 5. ve 6. Günü : %25 mevcut mama + %75 yeni mama

Değişimin 7. günü : %100 yeni mama

Gözünüz sürekli evcil hayvanınızın üstünde olsun

Evcil hayvanınızın yeni mamasına başlamasının ve siz eski mamayı vermeyi vermemeye başladığınızda sonra, evcil hayvanın yeni beslenmenin avantajlarını tam bir şekilde hissedebilmesi ve ne şekilde tepki verdiğini daha iyi ölçebilmeniz adına yeni mamaya en az iki ay boyunca devam etmeniz gerekmektedir. İyi bir beslenme, evcil hayvanınızın fiziksel olarak görünüşünde kendini gösterir; harika bir cilt, sağlıklı bir vücut ağırlığı, parlak bir kürk yapısı ve en az seviyede sindirim sistemi probleminin yanı sıra iyi bir dışkı kalitesi sağlamaktadır.

Sağlık sebepleriyle evcil hayvanlarını yeni bir mamaya başlatmış olan evcil hayvan sahipleri ideal bir şekilde evcil hayvanlarının ilerlemesini izlemek ve yeni mamanın, sağlık hallerini etkileyip etkilemediğini görebilmek adına veteriner hekimleriyle bir kontrol planlamaları gerekir.

<