İşte 2030’a kadar yok olacak meslekler!

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, 21. yüzyılın ikinci yarısında özellikle gençlerin seçim yapabilecekleri meslekler öngörülemezken önümüzdeki senelerde talep görecek meslekler haberimizde…

Resim QQEMucrts2
Google News

İşte 2030’a kadar yok olacak meslekler!

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, 21. yüzyılın ikinci yarısında özellikle gençlerin seçim yapabilecekleri meslekler öngörülemezken önümüzdeki senelerde talep görecek meslekler haberimizde…

Günümüzde teknoloji oldukça hızlı bir şekilde ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. Öyle ki dünya nüfusu 8 milyara giderek yaklaşırken, teknolojideki baş döndürücü bu hız, gelecekte bazı mesleklerin yok olmasına neden olacakken bazı mesleklerin ise daha değerli olmasına katkıda bulunacak.

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, 21. yüzyılın ikinci yarısında özellikle gençlerin seçimini yapabilecekleri meslekler tahmin bile edilemezken önümüzdeki senelerde talep görecek meslekler şu şekilde:

Siber güvenlik uzmanı

Siber tabanlı suçlarla mücadele edilebilmesi adına siber güvenlik uzmanlarına gereksinim duyuluyor. Bu sebeple İngiliz hükümeti, gençleri büyüyen bu sektörü seçmek için teşvik ederek bu problemi çözmeye çalışıyor.

Robotik mühendisi

Biyomedikal mühendisliği, depolama ve lojistik, tarım teknolojisi ve sürücüsüz araçlar gibi yüksek teknoloji üretimi gibi alanlarda kodlama ve yazılım konusunda çok yetenekli kişilere ihtiyaç duyuluyor. Oldukça iyi bir kazanç sağlayan mühendisler tüm dünyada aranıyor.

Hemşire

Covid-19 salgınıyla beraber sağlık sektörü zor günlerden geçti. Özellikle Birleşik Krallık'ta kritik bir hemşire sıkıntısı yaşandı. Bu nedenle artık hemşirelik alanının seçilmesi için kişiler teşvik ediliyor.

Yazılım geliştirici

Bilgisayar programlama becerileri, Birleşik Krallık'ta en çok aranan uzmanlık alanıdır ancak bu mesleğe her yerde ihtiyaç var. Bulut bilişimden yapay zekaya, iş zekasından oyuna kadar pek çok olasılık var.

Kullanıcı deneyimi tasarımcısı

Kullanıcı deneyimi, kullanıcının deneyimini zevkli ve karmaşık hale getirmeye yardımcı olmak için web siteleri, uygulamalar ve diğer dijital platformlar için marka bilinci oluşturma, tasarım, işlev ve kullanılabilirliği birleştirir. Online perakende, eğitim, bankacılık ve finans ve diğer birçok dijital hizmet için kilit bir alandır.

Marangoz

İnşaat sektörü, her yıl binlerce kişiye ihtiyaç duyuyor.

Veri analisti

Veri analistleri, karmaşık verileri açık bir şekilde sunarak durumları ve senaryoları anlamlandırmaya yardımcı olur.

Bakım işçisi

2039'a kadar 75 yaş üstü insan sayısı iki katına çıkacak, bu da insanların bakım alanına büyük bir talep göstereceği anlamına geliyor. Son derece ödüllendirici ve ilerleme açısından birçok fırsatı olan kariyerler arasında olabilir.

Epidemiyolog

Gelecekte yaşam bilimlerinde çok sayıda iş olacak. Epidemiyologlar, giderek küreselleşen bir toplumda virüslerin ve hastalıkların nedenlerini ve etkilerini araştırıyor. Özellikle Covid-19 pandemisinin ardından her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

Satış hesabı yöneticisi

Tüm sektörler, bir şeyler satma konusunda yetenekli insanlara ihtiyaç duyar. Bir şirketin satışlarını geliştirmeye ve büyütmeye yardımcı olabilecek kişiler için birçok fırsat vardır.

2030'A KADAR YOK OLACAĞI DÜŞÜNÜLEN MESLEKLER

Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte, çok sayıda iş ya otomatik hale geldi ya da artık modası geçti. Avustralya'ya yapılan araştırmaya göre işte 2030 yılına kadar yok olacak meslekler...

- Postacı

- Banka memuru

- Seyahat acentesi

- Kasiyer

- Fast food aşçısı

- Matbaa operatörü

- Tekstil işçisi

- Oduncu

- Tele pazarlamacı

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<