Erdoğan yaptırmış olduğu havalimanını kullanmıyor

İstanbul'un kuzeyinde milyonlarca ağacın kesilerek yeni havalimanı yapılan ve kapatılan Atatürk Havalimanı'nın iki pisti kırılıp millet bahçesine dönüştürülecek.

Gündem 21.05.2022, 22:18 İrem Durak
Erdoğan yaptırmış olduğu havalimanını kullanmıyor

Erdoğan yaptırmış olduğu havalimanını kullanmıyor

İstanbul'un kuzeyinde milyonlarca ağacın kesilerek yeni havalimanı yapılan ve kapatılan Atatürk Havalimanı'nın iki pisti kırılıp millet bahçesine dönüştürülecek. Fakat, hâlihazırda Cumhurbaşkanlığı tarafından da kullanılmakta olan üçüncü pist açık tutulacak. Yeni havalimanını seyahatleri için tercih etmeyen Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nı kullanmayı sürdürecek.

Türkiye’nin bir haftadan bu yana gündemi Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılıp millet bahçesine dönüştürülmesi projesi yer alıyor.

Muhalefet partisi temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar iş makinelerinin pist bölgesine girerek yıkım çalışmalarına başlamalarına tepkili yaklaşırken, iktidar mensupları projeyi savunmakta ısrarcı.

İstanbul Havalimanı 2018 senesinde açılmasının ardından Atatürk Havalimanı, adeta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel havalimanı olarak kullanılıyor.

Cumhurbaşkanlığı'na ait olan tam 16 hava aracının yer aldığı VIP filo Atatürk Havalimanı'nda konuşlandırıldı.

AÇILIŞLARA GİTTİ

Erdoğan, kentin kuzeyine yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan İstanbul Havalimanı’na açılmadan önce 21 Haziran 2018 tarihinde indi. Havalimanında incelemelerde bulunan ve müteahhitlerden bilgi alan Erdoğan 29 Ekim 2018’de ise havalimanının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, 14 Haziran 2020’de ise üçüncü pist, devlet konukevi ve camii açılış töreni için İstanbul Havalimanı’na uçakla indi.

İstanbul Havalimanı’nı seyahatlerinde pek tercih etmeyen Erdoğan, İstanbul’a geldiği günlerde eğer yurtiçi ve yurtdışı seyahatleri varsa genellikle Atatürk Havalimanı’nın doğu-batı pistini kullanıyor, basın toplantılarını burada düzenliyor.

Atatürk Havalimanı millet bahçesine dönüştürülme projesi tamamlandıktan sonra da pist ve devlet konukevi hizmet vermeye devam edecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı uçak filosu da burayı kullanmayı sürdürecek.

İstanbul Havalimanı’nda iki yıl önce devlet konukevinin hizmete alınmasına rağmen, Erdoğan’ın seyahatler ve basın toplantıları için neden burayı tercih etmediği bilinmiyor.

29 Mayıs’ta İstanbul’un fethini Atatürk Havalimanı’nda kutlayacaklarını belirten Erdoğan, yeni havalimanından her fırsatla övgüyle söz ediyor.

Yorumlar (0)