Emekli hakim ve kızları dolandırıldı

Kendisini Hz. Ali’nin görevlendirdiğini belirten cinci hoca Uğur Akyol’a 550 bin liralarını kaptıran emekli Danıştay hakimi S.Y.’nin avukat kızları duruşmada yaşadıklarını ifade etti.

Gündem 28.09.2021, 12:43 İrem Durak
Emekli hakim ve kızları dolandırıldı

Emekli hakim ve kızları dolandırıldı

Kendisini Hz. Ali’nin görevlendirdiğini belirten cinci hoca Uğur Akyol’a 550 bin liralarını kaptıran emekli Danıştay hakimi S.Y.’nin avukat kızları duruşmada yaşadıklarını ifade etti. Hakimin kızı S.Y., "Kiste iyi gelen macun için ortak olduk. Sanık babama ‘Aya bakar mısın?’ diye soruyor. Babam aya baktığı zaman da Hz. Ali’nin silüetini görüyor. Anne ve babamı dini hassasiyetlerini kullanarak kandırdı" şeklinde konuştu.

Emekli Danıştay hakimi S.Y. ile Avukat kızlarının şikayeti üzerine başlatılmış olan soruşturmada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kendisini Hz. Ali’nin görevlendirdiğini belirten Cinci Hoca Uğur Akyol’a ‘sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı’ ve ‘dini inançların istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından 66 senelik hapis istemiyle dava açtı. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülmekte olan duruşmaya Akyol’a 550 bin lirasını kaptıran S.Y.’nin iki kızı katılım sağladı.

"Bizi Macunla Kandırdı"

Alınan bilgilere göre Emekli Danıştay hakiminin avukat kızı S.Y., "Sanık ile babamın bir arkadaşı aracılığı ile tanışma sağladık. Kadınların kistine iyi gelen bir macun yaptıklarını ve ortak aradıklarını söyledi. Anne ve babam da yatırımcı oldu. Ofis tuttular. Bu şahıs bizim ailemizdeki dini hassasiyetimizi görerek ailemizin içine sızdı. 2016 senesinin Ramazan ayında sürekli bizimle vakit geçirdi, dini konuşmalar gerçekleştirdi. Annemle babam kendisinden çok etkilendi. Hatta ona Uğur Bey değil Seyit şeklinde sesleniyorlardı. Kardeşim ve ben daha uzak duruyorduk. Somut bir şey olmadığı için anne ve babama bir şey diyemiyorduk" şeklinde konuştu.

Sonrasında da annesinin rahatsızlandığını belirten S.Y., "Her gördüğü kişiyi sanık zannediyordu. Kendi kendine konuşuyordu. Aklını kaybetmişe benziyordu, yemeden içmeden kesilmişti, uyku uyuyamıyordu. Sanık ise annemin bu durumuna karşı ‘Anneniz çok güzel bir sürecin içerisine girdi, çok iyi mertebelere yükseldi. Benim danışmanlığımda çok iyi olacak’ şeklinde konuşuyordu. Bir süre sonra annem intihara kalkıştı ancak sanık kendisinin bizim ailemize koruyucu olarak geldiğini ifade ediyordu. Bu şekilde babamı etkisi altına aldı. Fakatçok iyi kazandığımız dönemde biz bir anda kazanamamaya başlayıp sanığın mal varlığını ve bindiği lüks araçları, zenginleştiğini görünce biz de sorgulamaya başladık" şeklinde konuştu.

PARA CİNLERE GİTMİŞ

Sanığın kendilerine ‘Babanız sizler için sürpriz ev yaptırıyor” dediğini ifade eden S.Y., "Biz sanığın hesaplarına sürekli bir para akışı olduğunu gördük. Biz fakirleşirken o zenginleşince durumu anladık. Sonra sanık hesabına yatırılan paraları anneme musallat olan cinlerden kurtulmak için harcadıklarını, bize de musallat olmaması için kurbanlar keserek hayır işlerine yatırdıklarını, bunun için de çok ciddi paralar harcadığını ifade etti. Bu gerekçeyle üstüne bir de babama kredi çekti. Bizim aç kaldığımız zamanlar oldu. Sanık bizlerden aldığı paralarla lüks araçlarla geziyor, benim babam ise hasta haliyle metrobüslerde sürünüyor" ifadelerine yer verdi.

"Babam Aya Baktığında Hz. Ali’nin Silüetini Görüyor"

S.Y., "Bazı insanlara kendisinin şifacı olduğunu, bazı insanlara da doktor bazılarına ise avukat olduğunu ifade ediyordu. Biz anne ve babamıza ‘Bu insana nasıl bu kadar güveniyorsunuz?’ diye sorduk. Babamın anlattığı, balkonda oturduklarında sanık babama ‘Aya bakar mısın’ diyor. Babam aya baktığında Hz. Ali’nin silüetini görüyor sonrasında da bu silüet babama doğru yaklaşıyor. Bunu anneme de yapıyor ve annem aklını kaybediyor” şeklinde konuştu.

Mahkeme, sanık ile müşteki S.Y. arasındaki para transferlerinin tespit edilmesi için hesap hareketlerinin incelenmesine hükmederek duruşmayı erteleme kararı aldı.

"Odada Köşe Kapmaca Oynadık"

Sanığın kendisine cinsel sorular da sormuş olduğunu ifade eden S.Y., “Ben iş için Denizli’ye gittiğim zaman o da zorla peşimden geldi. Bana ‘Biraz iç rahatla, gel sana içki ısmarlayayım. Benim sana ne derecede düşkün olduğumu biliyorsun değil mi?’ şeklinde konuşmalar yapıyordu. Biz o gün kendisi ile odada köşe kapmaca oynadık resmen. Sonrasında da ellerimi tutup bana sarılmaya çalıştı. Onunla tartıştım. Kendisinden şikâyetçiyim” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01