Dünyanın En İyi Havalimanları Listesi

Uçuş araştırma şirketi Skytrax, 2021 senesine ait "Dünyanın En İyi Havalimanları" listesini duyurdu.

Gündem 11.08.2021, 00:35 İrem Durak
Dünyanın En İyi Havalimanları Listesi

Dünyanın En İyi Havalimanları Listesi

Uçuş araştırma şirketi Skytrax, 2021 senesine ait "Dünyanın En İyi Havalimanları" listesini duyurdu. Listeye göre 10 senedir birinci sırada bulunan Changi Havalimanı, bu sene iki sıra birden düştü. Dünyanın en iyi havalimanı, bundan böyle Katar'daki Hamad Uluslararası Havalimanı.

Skytrax adındaki uçuş araştırmaları şirketi, dünyanın en iyi havalimanlarının hangi havalimanları olduğunu belirledi. Bu sene açıklanan veriler, sektör için oldukça dikkat çekici özellikteydi. Zira 10 sene gibi uzun bir süredir listenin birinci sırasında yer alan Singapur'daki Changi Havalimanı, bu sene dünyanın en iyi havalimanı olma unvanını elinden kaybetti. Zirvede artık, Katar'ın başkenti Doha'da yer alan Hamad Uluslararası Havalimanı yer alıyor.

Skytrax'ın yayımladığı "Dünyanın En İyi Havalimanları 2021" listesinin ikinci sırasında ise Tokyo Uluslararası Havalimanı yer aldı. Geçtiğimiz 10 yılın birincisi Changi Havalimanı ise kendisine ancak üçüncü sırada yer bulabildi. Listenin devamında ise Seul'de bulunan Incheon Uluslararası Havalimanı, Tokyo'daki Narita Havalimanı, Münih Havalimanı, Zürih Havalimanı, Londra Heathrow Havalimanı, Osaka'da bulunan Kansai Uluslararası Havalimanı ve Hong Kong Uluslararası Havalimanı yer alıyor.

İstanbul Havalimanı kaçıncı sırada?

Hamad Uluslararası Havalimanı

*Hamad Uluslararası Havalimanı

Hamad Uluslararası Havalimanı

Tokyo Uluslararası Havalimanı

Changi Havalimanı

Incheon Uluslararası Havalimanı

Narita Havalimanı

Münih Havalimanı

Zürih Havalimanı

Londra Heathrow Havalimanı

Kansai Uluslararası Havalimanı

Hong Kong Uluslararası Havalimanı

Havalimanları demişken; İstanbul Havalimanı'na değinmeden geçmeyelim. Geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan ve Türkiye'nin bir dönem çok tartıştığı İstanbul Havalimanı, 2021 yılında dünyanın en iyi 17. havalimanı olarak kayıtlara geçti. 2020 yılında 102. sırada yer alan ve bir yılda 85 basamak birden yükselen İstanbul Havalimanı, yılın en çok gelişen havalimanı ödülüne layık görüldü. Dünyanın en iyi 100 havalimanın sıralandığı listede, Türkiye'den başka bir havalimanı ne yazık ki bulunmuyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11