Euro 37,07 %0,19
Dolar 34,22 %0,04
Sterlin 44,52 %0,23
Altın 3.008 %0,54

Defne Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Defne çiçeği sadece sarı renge sahiptir. Defne ağacının kışın bile yaprağını dökmemesi nedeniyle defne çiçeği ölümsüzlük kavramını temsil etmektedir.

Resim fiMjMuHvjF

Defne, “defnegiller” ailesinin en meşhur üyesi olup saksı çiçeklerinin aksine ağaçta yetişen bir çiçek çeşididir. Anavatanı Balkan yöresi olan defne çiçeği, kendine has yapraklarıyla tanınmaktadır. Bu ağacın yaprakları Roma döneminde taç olarak kullanılmıştır. Bu ağacın en güzel yanı kışın bile yapraklarını dökmeyerek baharı terk etmemesi… Sarı renkli çiçekleriyle defne ağacı tarihte birçok medeniyete konu olmuştur.

Defne Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Defne çiçeği sadece sarı renge sahiptir. Defne ağacının kışın bile yaprağını dökmemesi nedeniyle defne çiçeği ölümsüzlük kavramını temsil etmektedir.

Defne Çiçeği Hangi Amaçla Hediye Edilir?

Defne çiçeği hediye ederken dikkat etmeniz gereken püf nokta, bu hediyeyi verdiğiniz kişi ile sizin aranızdaki bir ilişkinin ölümsüz olabileceği. Ya da sadece karşı tarafın yaptığı bir işin ölümsüz olabileceği. Örneğin; defne çiçeğini sevgilinize hediye ettiğinizde sevgiliniz aranızda duygusal bir bağ olduğundan sevgilinize aşkınızın daima ölümsüz olacağı hissiyatını verebilirsiniz. Ayrıca defne çiçeğini bir iş hediyesi olarak arkadaşınıza verirseniz aslında arkadaşınızın sonsuza kadar işinde başarılı olmasını dilemiş olursunuz.

Defne Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Defne çiçeği ve yaprakları, kısaca defne ağacının her tarafından şifa akmakta. Yemeklerde salataların yapılmasında sıkça kullanılmakta olup farklı yemek çeşitlerinde de defne yaprakları kullanılmaktadır. Kozmetik sektöründe ise defne yağı ve cilt bakım ürünleri oldukça yaygındır. Defne sabunu kozmetik alanda en çok üretilen ürün çeşididir. Ayrıca defne yaprak ya da çiçeklerinden parfüm ve esans da üretilmektedir. İlaç sektöründe ise genellikle kronik hastalıkların iyileştirilmesi için ilaç üretiminde kullanılmaktadır.

Defne Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Defne ağacının üzerinde Avrupa devletleri çok sayıda araştırma yapmış ve bu ağacın hem yaprak hem de çiçeklerinin birbirinden faydalı yararlı maddeler içerdiği gözlemlenmiştir. Defne çiçeğinin yararları aşağıda listelenmiştir.

  • Çay olarak düzenli tüketildiği takdirde sindirim sisteminin düzene girmesini sağlar.
  • Adet söktürücü olarak bilinir.
  • Yağının ateş düşürücü özelliği vardır.
  • Sinirlerin yatışmasını sağlar.
  • Romatizma, kireçleme, fıtık ağrılarının önlenmesine ve bu hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.
  • Defne yaprağı suda kaynatılıp saçlara sürüldüğü takdirde saçı uzatma etkisi de vardır.
  • Defne çiçeği yağının vücuda etki etmesi halinde ciltteki tüm deformasyonlar (akne, leke, kırışıklık vb.) hızlı bir şekilde azalma gösterir.
  • Sinekleri hızla vücudunuzdan uzaklaştırır ve cildinizde sinek ısırığı varsa bu ısırıkları hızla iyileştirir.
  • Uykusuzluğa en etkili çiçeklerden biridir. Defne ağaçlarının bulunduğu bahçede bulunan ve uykusuzluk çeken hastaların artık uykusuzluk çekmediği tespit edilmiştir.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
<