Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sosyal Medyaya Yeni Düzenlemelerle İlgili Sinyal

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk – Kanal D ortak yayınında sosyal medyayla ilgili olarak yeni düzenlemelerin geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Gündem 12.08.2021, 13:41 İrem Durak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sosyal Medyaya Yeni Düzenlemelerle İlgili Sinyal

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sosyal Medyaya Yeni Düzenlemelerle İlgili Sinyal

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk – Kanal D ortak yayınında sosyal medyayla ilgili olarak yeni düzenlemelerin geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal medyaya hiç olumlu bakmadıklarını, Meclis’in açılması ile birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gerektiğini düşündüğünü ve inandığını belirtti.

Ülkemizde sosyal medyayla ilgili olarak düzenlemenin sinyalleri haftalardır yanmayı sürdürüyorken bu konuda yeni bir somut açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan, CNN Türk – Kanal D ortak yayında gerçekleştirdiği açıklamada sosyal medyaya hiç olumlu bakmadığını söyledi. Erdoğan’ın açıklamaları şu şekildeydi:

“Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılması ile beraber sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor."

"Amerika'da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye'de senin ofisin yok, görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Ofisini açacaksın, vergini ödeyeceksin, açmadığın takdirde bedelini ödeyeceksin. Gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar. Bu yıkıcı faaliyetleri yapanlara bakıyor ve hiç şaşırmıyoruz. Hiç şaşırmadığımız gibi 'Bir bedeli olsun artık' diyoruz.”

Daha önce yapılan açıklamalar:

Geçtiğimiz yıl, sosyal medya platformlarına ilişkin ilk düzenleme yürürlüğe girmişti. Bu düzenlemeyle birlikte sosyal medya platformlarına Türkiye’de bir temsilci atama zorunluluğu getirilmişti. Temsilci getirilmediği takdirdeyse platformlara aşama aşama cezalar kesileceği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’te yapılan bir haberdeyse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyayı ‘yalan terörü’ ve ‘tehdit’ olarak gördüğü aktarılmıştı. Bu haberle birlikte yeni düzenlemelerin de kapıda olduğunu görmüştük.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36