Bursa’da Eş Zamanlı Olarak 6 Yangın

Bursa Cumalıkızık Kent Ormanı’nda meydana gelen 6 farklı ve ormana yakın olan noktalarda 2 katlı bir evin samanlık yerinde aynı anda yangın çıktı.

Gündem 30.08.2021, 22:55 İrem Durak
Bursa’da Eş Zamanlı Olarak 6 Yangın

Bursa’da Eş Zamanlı Olarak 6 Yangın

Bursa Cumalıkızık Kent Ormanı’nda meydana gelen 6 farklı ve ormana yakın olan noktalarda 2 katlı bir evin samanlık yerinde aynı anda yangın çıktı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesine bağlı bulunan Cumalıkızık ve Yiğitler Mahallesi'nde Kent Ormanı'nın 6 farklı noktasında eş zamanlı yangınlar meydana geldi.

Saat 3.30 gibi ormanlık alanda 4 farklı noktada alevlerin başladığını gören vatandaşlar kendi imkanları ile yangını söndürmeye koşarken durumu itfaiye ekiplerine belirtti.

Olay yerine intikal eden Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevleri ormanlık alana henüz sıçramamışken kısa sürede kontrol altına almayı başardı.

Çalışmalar esnasında ormanlık alanın 2 farklı yerinde daha yangının oluştuğunu gören ekipler bölgeye takviye talep etti.

Çok sayıda itfaiye ve arazöz bölgeye gelirken, polis kundaklama şüphesi üzerine hareket etmeye başladı.

Toplam 6 değişil noktada meydana gelen çam ağaçlarının yer aldığı alana sıçramadan kontrol altına alınarak yangın söndürüldü.

Samanlar Alev Aldı

Diğer taraftan aynı dakikalarda Balaban Mahallesi'nde ormana yakın bölgede 2 katlı ahşap bir evin altında yer alan samanlık alanda yangın meydana geldi.

Henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü başlayan yangın nedeniyle mahallede korku dolu anlar oluştu.

Samanların alev alması ile birlikte kısa sürede büyüyen yangın eve de sıçradı. Durumu fark eden komşuları yanan evde bulunan insanları tahliye etmek için yardım etmeye koştu. Yangın itfaiyeye söylendi.

İhbar üzerine bölgeye birçok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. İtfaiye ekipleri yangının bölgede yer alan diğer evlere ve ormana sıçramaması için yoğun çaba gösterdi.

İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasından sonra yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı olmazken ahşap ev ve samanlık küle dönmüş oldu.

Ormanda 6 değişik yerde ve 1 evin samanlık tarafında çıkan eş zamanlı yangınlarda kundaklama şüphesi üzerinde duran polis, şüphelilerin yakalanması adına bölgede geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12