Bedelsiz askerlik yapana faizsiz kredi

Devlet çeşitli şartlarda vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Toplum içinde çeşitli şekillerde memnuniyetsizlik ile tartışma konusu olanlarla devlet çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Gündem 07.12.2020, 22:15 09.12.2020, 23:24 İrem Durak
Bedelsiz askerlik yapana faizsiz kredi

Askerliğini Bedelsiz Yapanlara Müjde! Faizsiz Kredi İmkanı Gelecek

Devlet çeşitli şartlarda vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Toplum içinde çeşitli şekillerde memnuniyetsizlik ile tartışma konusu olanlarla devlet çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Devlet çeşitli şartlar altında vatandaşlara destek vermektedir. Toplum içinde çeşitli şekillerde memnuniyetsizlik ya da tartışma yaratan konularla ilgili olarak devletin birtakım çalışmaları bulunmaktadır. Bu çalışmalardan biri de bedelli ya da bedelsiz olarak askerliğini yapan vatandaşlarla ilgili olduğu bilinmektedir. toplum içinde bir kısım vatandaş bedelli olarak askerliğini yapsa da bir kısmı parasının olmaması ya da tercih olarak askerliğini yapmak istemesinden ötürü uzun süreli askerlik yapmaktadır.

Bu şekilde gerçekleşen ayrımdan kaynaklı olan haksızlıkların ortadan kaldırılması için devlet tarafından çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Askerliğini herhangi bir biçimde paralı olarak yapmayan vatandaşlara devletin öngördüğü birtakım imkanlar sunulması kulislerde görüşülüyor. Buna göre birçok farklı imkan tanınacak. Bu imkanlara arasında en önemli fırsat ise 170 bin TL para uzun vade ile herhangi bir faiz uygulamasına tabi tutulmaksızın vatandaşlara verilecek. Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan kesime devlet bu şekilde jest yapmayı planlayarak kamuoyunda son zamanlarda konuşmalara yansıdı.

Faydalanacak Olan Kesim

Verilecek olan bu destekten ise askerliğini zaman fark etmeksizin bedelsiz olarak yapan herkes yararlanacak. Yaş sınırlamasının ise ne durumda olacağını henüz bilinmediğinden ötürü bir şey söylemek mümkün değil. Verilen desteklerin 8 yıllık bir vade ile verilmesi ve ilk 3 ayın da ödemesiz olması konuşulan detayların arasında yer alıyor. Verilecek olan kredinin herhangi bir faizinin de olmaması vatandaşları heyecanlandıran öteki husus olarak görülmekte. Alınacak olan miktarların oldukça ciddi seviyede olması da vatandaşların bu destekten ne zaman verilecek olmasını araştırmaya itiyor. Miktarların yüksek olması nedeniyle askerden gelen ve iş kurmak isteyenlere bu destek ciddi derecede yol gösterecek gibi duruyor.

Bedelli Askerlik Fiyatları

Alınan bu duyuma göre bedelli askerlik fiyatları da merak konusu oldu. Vatandaşın 170 bin lira faizsiz kredi çekebilecek olması bedelli askerliğe olan başvuru sayısını düşürecek mi zaman gösterecek. Ancak bedelli askerlik yapanların büyük bir kısmı da kredi çekerek bedelli askerlik yapıyor. Peki bedelli askerliğin ücretleri neler?

Vatani görevini yapacak olan bedelli askerler için 2020 yılında istenen ücretler Ocak-Haziran döneminde 35 bin 54 lirayken Temmuz-Aralık dönemlerinde 37 bin 70 lira olarak açıklandı.

Yorumlar (19)
Ali 3 yıl önce
Hangi bankaya başvuru yapabiliriz,,
iksan coskun 3 yıl önce
gercekmi herkesin hayaliyle oynamayı lütfen
Fehmi 3 yıl önce
Bu bence gerçekleşmez Çünkü bütçe yetersiz
Ersin 3 yıl önce
Yav he he
BEKİR KORKUSUZ 3 yıl önce
HER KESİME BİR JEST YAPILMAKTA BİR DE KAMU ÇALIŞANLARINA VE ASKERİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA UZUN VADELİ FAİZSİZ KREDİ VERİLSİN.
Yisuf 3 yıl önce
Peki ne üzerinden yapiliyor
İzzet 3 yıl önce
Gerçek mi gerçek değilse bu haber için suç duyurusu yapalım
Tayfun 3 yıl önce
Bundan nasıl haberimiz olacak nereden duyurulacak
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36