Bayram namazı kılınacak mı? Ramazan Bayramı’nda camiler açık mı? Diyanet'ten açıklama geldi

Ramazan Bayramı namazı bu sene Kovid-19 önlemleri kapsamında kılınacak

Gündem 10.05.2021, 16:45 İrem Durak
Bayram namazı kılınacak mı? Ramazan Bayramı’nda camiler açık mı? Diyanet'ten açıklama geldi

Bayram namazı kılınacak mı? Ramazan Bayramı’nda camiler açık mı? Diyanet'ten açıklama geldi

Ramazan Bayramı namazı bu sene Kovid-19 önlemleri kapsamında kılınacak. Maske, mesafe bir de hijyen kuralları sağlanarak yapılacak olan bayram namazının camilerde kılınıp kılınmayacağı Müslümanların odaklanmış olduğu konulardan biri oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınmış olan karar gereği bayramı da kapsamakta olan tam kapanma sürecinin 17 Mayıs tarihine kadar süreceği belirtilmişti. Peki Bayram namazı kılınacak mı? Ramazan Bayramı’nda camiler açık mı? Diyanet'ten açıklama geldi.

Bayram namazı kılınacak mı, sorusunun cevabı son gelişmeler ile takipteyken, beklenen açıklama Diyanet'ten yapıldı. Geçen sene olduğu gibi bu sene de koronavirüs salgını gölgesinde geçecek olan Ramazan Bayramı'nda namaz ibadetlerini yerine getirecek olanlar, Diyanet bilgisine göre hareket etmeyi sürdürecek. Konuya dair değerlendirmeler yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Biz bayram namazı kılınacak biçimde hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Cuma namazını ne şekilde kılabiliyorsak bayram namazını da aynı biçimde kılabiliriz." İfadelerine yer verdi.

Bayram namazı kılınacak mı?

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen açıklamaya göre, Erbaş, Kanal 7'de yayımlanmakta olan "Prof. Dr. Mustafa Karataş'la Sahur Vakti" programına video konferans yolu ile katıldı.

Erbaş, programda Kovid-19 önlemleri kapsamında bayram namazının kılınıp kılınmayacağının sorulması üstüne, şu cevabı verdi:

"Bayram namazı da cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir biçimde hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Cuma namazını ne şekilde kılıyorsak bayram namazını da aynı biçimde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazın ardından dua yapıp camiden ayrılma imkanı bulunuyor. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir problem olacağını şu an itibarı ile düşünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa."

Camiler açık olacak mı?

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan ayı içerisinde yürütmüş oldukları din hizmetleriyle alakalı bilgi veren Erbaş, "Beş vakit ve cuma namazlarımızda cemilerdeki irşat çalışmalarımız sürüyor. Dijital ortamı çok iyi kullanıyoruz. Diyanet TV'den irşat programları yapılıyor. Ayrıca Türkiye genelinde 90 bin kadar camimizde, imkanlar elverdiğince, tedbirlere riayet ederek irşat hizmetlerini sürdürüyoruz." diye konuştu.

Yurt dışında 100'ü aşkın ülkede de Diyanet görevlilerinin irşat çalışmalarını devam ettirdiğini ifade eden Başkan Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfının hizmetleri yoğun bir biçimde devam ediyor. Yurt içinde 81 şehrimiz 922 ilçemizde, Diyanet Vakfının hayır hasenat hizmetleri, ramazan paketleri, zekat dağıtımı devam ediyor.

Yurt dışında ise 78 ülkede fakir fukara, garip gureba insanların yanlarında mümkün olduğunca olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin cömertliğini, milletimizin büyüklüğünü bu biçimde hem yurt içinde hem de yurt dışında insanlarımız ile paylaşmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36