Euro 37,23 %0,17
Dolar 34,20 %0,09
Sterlin 44,68 %0,11
Altın 2.927 %0,02

Anne Sütünün Yağlı Kısmı Ne Zaman Gelir?

Anne sütünün yağlı olması bebeğe zarar verir mi? Anne sütünün yağlı olduğu nasıl anlaşılır?

Resim 5uAi3BBrUx

Annelerin çocuklarını emzirirken dikkat etmeleri bazı hususlar vardır. Özellikle bebeğin memeden süt emerken beslenmesi ve iyi bir şekilde anne sütünün faydasını görmesi oldukça önemlidir. Anne bebeğini emzirirken belli bir süre içerisinde emzirmelidir. Uzmanların görüşlerine göre annenin bebeğini emzirme süresi maksimum 20 dakika olmalıdır. Bebek bu süre içerisinde doyduktan sonra, memeden kesilmelidir.

Bebeğin memeden süt emerken anne sütünün zamanla yağlı olarak gelmesi, bebek için oldukça faydalıdır. Bu yüzden emzirme esnasında yağlı kısım bebeğin ağzına gelene kadar bebek sütten kesilmemelidir. Çünkü anne sütünün yağlı kısmı hem vitamin açısından, hem de diğer bileşenlerin olması hasabi ile bebeğin gelişiminde büyük faydalar sağlıyor.

Anne Bebeğini Emzirirken Sütünden Ne Zaman Yağlı Kısım Gelir?

Annenin bebeğini emzirme esnasında memesinden sütün daha yağlı gelmesi ve bebeğin bu kısmı emmesi, bebek için hem faydalı hem de oldukça iyidir. Bu yüzden anne emzirme esnasında sütünün yağlı olduğunu gördüğü zaman, bu yağlı kısmın emme esnasında ziyan olmaması için dikkat etmelidir.

Bebek annenin memesinden süt emerken, ağzını memesinden düşürmesi yağlı kısmın boş yere gitmesine sebebiyet verecektir. Bu yüzden 20 dakikalık süre içerisinde bebeğini emziren bir anne, emzirmenin orta yerinde bebek süt emerken, yağlı kısım gelmeye başlayacaktır. Bu zamanda anne daha dikkatli emzirme yapmalıdır.

Anne Sütünün Yağlı Kısmını Bebeğinize Nasıl Vermelisiniz?

  1. Emzirme esnasında sütünüzden gelen yağlı kısmın ziyan olmadan bebeğinize verilmesi oldukça önemlidir. İlk başlarda yağsız bir şekilde gelen sütünüz, bebeğiniz sizi emdikçe memenizden daha yağlı bir şekilde gelmeye başlayacaktır.
  2. Bu yağlı kısım gelmeye başladığı zaman şunları yapınız.
  3. Bebeğinizin ağzını düz olarak memenizle sabit tutun.
  4. Sütün yağlı kısmının bebeğinizin ağzında boş yere akmaması için, temiz olan parmağınızla sütün yağlı kısmını bebeğinizin ağzına itiniz.
  5. Bu işlemi mutlaka hijyenik bir parmakla yapınız. Ellerinizi temiz bir şekilde hijyen ettikten sonra bu işlemi yapabilir ve sütünüzün yağlı kısmından bebeğinizi mahrum etmemiş olacaksınız. Bebeğinizde bu şekilde sütünüz yağlı kısmı ile beslenmiş olacak ve çok fayda görmüş olacaktır.

Anne Sütünün Yağlı Kısmının Bebeğinize Faydaları Hakkında

Anne sütü bir bebek için oldukça kıymetli bir besin değeri içeren süttür. Ayrıyetten anne sütünün içerisinde bulunan ve normal sütlerdeki gibi yağlı olan kısım bulunuyor. Bu yağlı kısım ise birbirinden fazla bebek için yararlı bileşenleri barındırıyor. Bunların başında kalsiyum ve protein geliyor. Ayrıyetten kemik gelişimi ve büyüme için oldukça önemli olan anne sütü, bebek için olmazsa olmaz bir süttür.

Memeden gelen yağlı kısım ise, başlı başına bebek için faydası olan kısımdır. Bu yüzden bir anne bebeğini emzirirken yağlı kısım geldiği zaman oldukça dikkatli olmalı ve bu kısmın ziyan olmaması için emzirmeye önem vermelidir. Uzmanların görüşlerine göre ise, bir annenin sütündeki en faydalı kısmın yağlı olan bölümü olduğu belirtiliyor.

Bebeğinizi emzirirken sütünüzün daha yağlı olması ve bebeğinize daha fazla fayda göstermesini isterseniz, beslenmenize dikkat etmeli ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Özellikle sigara ve alkol gibi zararlı maddeleri kesinlikle kullanmayın.

<