Ahilik Haftası Nedir, Ne Zaman Kutlanır?

33. Ahilik Haftası kutlamalarına başlandı. Ticaret Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları Kırşehir'de başladı.

Gündem 14.09.2021, 16:51 İrem Durak
Ahilik Haftası Nedir, Ne Zaman Kutlanır?

Ahilik Haftası Nedir, Ne Zaman Kutlanır?

33. Ahilik Haftası kutlamalarına başlandı. Ticaret Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları Kırşehir'de başladı. Vatandaşlar "Ahilik Haftası nedir?" ve "Ahilik Haftası ne zaman kutlanır?" soruları için cevap arıyor.

Ahilik Haftası kutlamaları her sene olduğu gibi bu sene de Kırşehir'de başladı. 33. Ahilik Haftası kutlamaları Ticaret Bakanlığı'nın bünyesinde Kırşehir Valiliği, Ahi Evran Üniversitesi, TOBB, Kırşehir Belediyesi, TESK ve TESKOM'un desteğiyle düzenlenecek. Her sene eylül ayında Bakanlığın belirlemiş olduğu hafta kutlanan Ahilik Haftası kutlamalarını merak edenler, "Ahilik Haftası nedir?" ve "Ahilik Haftası ne zaman kutlanır?" soruları için cevap arıyor.

Ahilik Haftası Nedir?

Ahilik Haftası kutlamaları her sene eylül ayında Ahilik Kutlama Komitesinin belirlemiş olduğu tarihlerde gerçekleştirilir.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; fuar, sergi, kermes, ikram ve benzeri faaliyetler düzenlenir. Konferans, seminer, sempozyum panel şeklindeki bilimsel toplantılar, şiir, resim, kompozisyon gibi yarışmalar, video gösterileri, film, tiyatro oyunları ve müzik dinletileri yapılır.

Ahilik Haftası kutlamaları ile ahilik kurumunun geleneklerini şimdiki nesillere aktarmak hedeflenir. Önceleri yalnızca Kırşehir'de düzenlenmekte olan Ahilik Bayramının ülke geneline yayılması ile Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başlamıştır.

Bu etkinlikler 1988 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Yönetmelik esas alınarak 15 seneden bu yana kutlanmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36