2021 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli ve yakınları tarafından sık sık emekli bayram ikramiyesi soruluyor

Gündem 24.04.2021, 16:53 İrem Durak
2021 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

2021 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli ve yakınları tarafından sık sık emekli bayram ikramiyesi soruluyor. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları’ndan önce ikramiye veriliyor. Emekli ikramiyesine geri sayım başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye zam yapılacağını açıkladı. İşte 2021 emeklilerin bayram ikramiyesi ile alakalı merak edilenler…

Emekliye bayram ikramiyesinin verileceği tarih, 2021 Ramazan ayına gelmemiz ile beraber milyonlarca emekli ve yakınları tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl emekli bayram ikramiyesi ön tarihe çekilmişti. Peki, zamlı ikramiyeden kimler yararlanacak? 2021 Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi ne zaman olacak? 2021 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR 2021

İlk olarak 2018 senesinde verilmeye başlanan 1.000 TL emekli ikramiyesi 3 seneden beri aynı tutar üstünden hesaplara yatırılıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli vatandaşlara müjde verip, bayram ikramiyelerine zam yapılacağını açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:

Yaklaşık 3 sene önce emeklilerimize bayramlar için biner lira ikramiye ödeme sözü vermiştik, bu uygulamayı derhal başlatmıştık. Enflasyon oranında artış gerçekleştirilen bayram ikramiyelerinin ramazan ayındaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında ödeyeceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 TL'ye çıkartıp vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Bizler göreve geldiğimiz zaman emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını belirtmek isterim.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHİ BELLİ Mİ?

Bilindiği gibi emekli bayram ikramiyesi bayramdan önce ödenmekte. Bu sene ödemenin ne zaman yapılacağı henüz resmi bir şekilde açıklanmasa bile Ramazan Bayramı tarihi göz önüne alındığında ödemelerin Mayıs ayında ilk 10 gününde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Emekliye Ramazan Bayramı İkramiyesi: 10-12 Mayıs 2021

Emekliye Kurban Bayramı İkramiyesi: 12-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında ödeme yapılması bekleniyor.

Yeni emekliler zamlı ikramiyeden faydalanacak mı?

Bayram ikramiyesi Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, vazife malullüğü aylığı, yaşlılık aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ve sürekli iş göremezlik geliri bir de ölüm geliri alan kişilere veriliyor. Ayrıca aylık alan muharip gaziler, şehit yakınları, güvenlik korucuları, gaziler, şampiyon sporcular ile terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor.

SGK verilerine göre, ocak ayı itibarı ile dosya bazında 12 milyon 499 bin emekli yer alıyor. Dul ve yetim gibi ölüm aylığı alanları da kapsamakta olan kişi bazında aylık ve gelir alanların sayısı ise 13 milyon 277 bin kişiyi buluyor.

Kanunlara göre, SGK’dan “bayramın içinde bulunduğu ayda” gelir ile aylık alanlara ikramiye ödenecek. Bayram mayıs ayında bulunduğundan mayıs ayı itibarı ile aylık ve gelir almakta olanlar ikramiyeden faydalanabilecek.

Emekli aylıkları, dilekçenin verilmiş olduğu tarihi izleyen ayın 1’inden geçerli bulunması üzere bağlanmakta. 30 Nisan 2021 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermekte olan kişilerin emekli aylıkları 1 Mayıs’tan geçerli olacak şekilde bağlanacağı için, bu tarihe kadar emeklilik dilekçesi vermiş olanlar da ikramiye alabilecekler.

Ramazan Bayramı 13 Mayıs tarihinde başlayacak, bayram ikramiyeleri ise mayıs ayının ilk haftasında verilecek. Emeklilik dilekçesini 30 Nisan’a kadar ödeyenlerin ikramiyesi ise aylıklarının bağlanmış olduğu tarihte hesaplarına yatırılacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36